| Tejfölös-pudingos sütemény receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 6 tojás 180 g kristálycukor 1/2 dl olaj 1 dl víz 150 g finomliszt 100 g rétesliszt 1 csomag sütőpor 2 evőkanál kakaó 1 csipet só pár csepp citromlé vagy ecet A pudinghoz: 1 l tej 2 csomag vaníliás pudingpor 6 evőkanál cukor A tetejére: 800-900 g tejföl (2 nagy doboz vagy 4 kis doboz) 5-6 evőkanál porcukor fahéj Elkészítés: A pudingot csomómentesre keverem kevés tejjel, hozzáadom a cukrot és a többi tejet, majd kevergetve felfőzöm sűrűsödésig. Hagyom langyosra hűlni. A liszteket, sót és a sütőport összekeverem. A sütőt 220 fokra bemelegítem. A tojássárgákat a cukorral nagyon habosra-fehérre mixelem, hozzáöntöm részletekben a vizet, aztán az olajat is, folyamatos keverés közben. Belekeverem, de mostmár csak kanállal a lisztet is. A tojásfehérjékből kemény habot verek, mikor már habos, beleadom a citromlét és azzal még verem 1-2 percig. A habot a keverékbe forgatom óvatosan, hogy ne törjön. A tészta felét a tepsibe öntöm, a másik felébe belekeverem a kakaót és rácsorgatom a tepsiben lévő tésztára, Villával kicsit “megturkálom”, a közben langyosra hűlt pudingból teáskanállal szaggatok, és a tészta tetejére egyenletesen elrakosgatom. Betolom a sütőbe, 5 perc múlva 180 fokra mérsékelem a lángot, és ajtónyitás nélkül kb. 40-45 percig sütöm. A két tejfölt elkeverem a porcukorral és a még meleg sütire öntöm. Hagyom az egészet kihűlni, majd beteszem a hűtőbe, hogy megdermedjen a puding és a tejföl. Tálalás előtt a tetejét meghintem őrölt fahéjjal. A receptet beküldte: nina160c Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |