Tutireceptek.hu fejléc

Farsangi süni süti recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 tojás
4 tojássárgája
20 dkg cukor
3 evőkanál rum
1 cs vaníliás cukor
csipetnyi só
20 dkg liszt
15 dkg margarin
3 evőkanál kakaó
3 evőkanál porcukor
5 dkg mandula szilánkokra vágva
10 dkg tortabevonó

Elkészítés:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadunk 10 dkg cukrot. Ehez adjuk a lisztet. A tojássárgáját 75 dkg cukorral, rummal, vaníliáscukorral és a csipetnyi sóval habosra kikavarjuk. A kettőt összekavarjuk. Kivajazott tepsiben kisütjük 175 fokon, 45 percig. Ha kihűlt, keresztbe ketté vágjuk a lapot és vízszintesen is mind a kettőt.
A vajat krémesre keverjük a csipet sóval, tojássárgákkal, a kakaóval, porcukorral. A négy lapot, közötte megkenve a krém 3/4 részével összeillesztjük mint ha torta lenne. Levágunk belőle annyit, hogy úgy nézzen ki, mint egy félgömb. (Amit levágunk, megesszük azonnal) Ez lesz a süni formánk. Bekenjük a maradék csoki krémmel, teleszurkáljuk a mandulaszilánkokkal. Ezt öntjük le a gőz fölött felolvasztott tortabevonóval. A mandulaszilánkok csokival bevonódnak és már látványosan felismerhető lesz a sünink


A receptet beküldte: pottyi06


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Az én farsangi fánkom » Farsangi sajtleves » Farsangi fánk 2. » Igazi farsangi fánk
» Szalagos farsangi fánk » Farsangi fánk » Farsangi csokis süni » Farsangi szalagos fánk
» Almás-túrós farsangi fánk » Farsangi fánk(Kata-féle) » Mákosguba torta » Epres-ananászos charlotte
» Hideg túrógombóc » Diós krémtorta » Gesztenyés méhkas » Epres - bögrés süti


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.