Tutireceptek.hu fejléc

Az én farsangi fánkom recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg liszt,
2 dl tej,
4 dkg élesztő,
5 dkg cukor,
5 tojássárgája,
6 dkg olvasztott vaj,
olaj a sütéshez,
porcukor a szóráshoz,
lekvár a kínáláshoz

Elkészítés:
A lisztet mély tálba szitáljuk. A tej felét meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, beleszórjuk a cukrot, és kb. 15 percig pihentetjük.

A liszt közepébe mélyedést nyomunk, beleöntjük az élesztős tejet, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a vajat, egy csipet sót, és még annyi tejet, hogy lágy tésztát kapjunk. Hólyagosra kikeverjük, letakarjuk, és meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük (a tészta kétszeresére dagadjon!).

Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, és 5-6 cm átmérőjű szaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk. A maradék tésztát összegyúrjuk, újra kinyújtjuk, és szaggatjuk. A fánkokat kb. 20 percig pihentetjük.

Bőséges olajat forrósítunk, a fánkokat középen kissé benyomjuk, és kis adagokban kisütjük. Az első oldalukat lefedve kb. 3-4 percig, majd megfordítjuk őket, és fedő nélkül további 1-2 percig sütjük.

Papírkendőre szedjük, lecsepegtetjük az olajat, majd tálra rakjuk, és megszórjuk porcukorral. Lekvárral kínáljuk.


A receptet beküldte: ostkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Farsangi fánk(Kata-féle) » Farsangi szalagos fánk » Szalagos farsangi fánk » Igazi farsangi fánk
» Farsangi süni süti » Almás-túrós farsangi fánk » Farsangi fánk » Farsangi sajtleves
» Farsangi csokis süni » Farsangi fánk 2. » Hepe-hupás krémes » Fahéjas-konyakos almacsók
» Mézes piskóta » Körtés áfonyás sütemény » Raffaello -krémes sütemény » Almás Morzsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.