Tutireceptek.hu fejléc

Farsangi sajtleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 apró hagyma,
4 dkg margarin,
3 dkg liszt,
7 dl tej,
másfél dl fehérbor,
só,
frissen őrölt fehér bors,
frissen reszelt szerecsendió,
10 dkg ementáli sajt,
2 evőkanál főzőtejszín,
1 csokor snidling,
1 szelet kenyér

Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Felhevített zsiradékon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a lisztet, jól elkeverjük, és habzásig hevítjük. Beleöntjük a tejet, a másfél deci fehérbort, sóval, frissen őrölt fehér borssal, reszelt szerecsendióval ízesítjük, majd tovább főzzük. A sajtot finom lyukú sajtreszelőn lereszeljük, és folytonos kevergetés mellett a leveshez adagoljuk. Egy ideig főzzük, amíg a sajt megolvad, majd a legvégén a tejszínt lazán a levesbe csurgatjuk. A kenyeret kis kockákra vágjuk, és forró zsiradékban megpirítjuk. Helyettesíthetjük szeletekre vágott zsemlével is. A levest csészékbe merjük, a pirított kenyér-vagy zsemlekockákat a tetejére szórjuk, és a legvégén meghintjük apróra vágott snidlinggel.

Tanácsok:
Sajtot mindenki ízlése szerint választhat, akár a recepttől eltérően is. Nem kell ragaszkodni az ementálihoz, csak arra ügyeljünk, hogy karakteres ízű sajt legyen.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtleves húsgombóccal » Farsangi fánk 2. » Olasz krémsajtleves » Pikáns sajtleves
» Farsangi süni süti » Farsangi fánk(Kata-féle) » Allgaui sajtleves » Farsangi fánk
» Pórés sajtleves » Fokhagymás sajtleves » Sajtleves » Starnbergi sajtleves
» Francia sajtleves » Almás-túrós farsangi fánk » Sajtleves egyszerűen » Az én farsangi fánkom


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.