Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Farsangi sajtleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 apró hagyma,
4 dkg margarin,
3 dkg liszt,
7 dl tej,
másfél dl fehérbor,
só,
frissen őrölt fehér bors,
frissen reszelt szerecsendió,
10 dkg ementáli sajt,
2 evőkanál főzőtejszín,
1 csokor snidling,
1 szelet kenyér

Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Felhevített zsiradékon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a lisztet, jól elkeverjük, és habzásig hevítjük. Beleöntjük a tejet, a másfél deci fehérbort, sóval, frissen őrölt fehér borssal, reszelt szerecsendióval ízesítjük, majd tovább főzzük. A sajtot finom lyukú sajtreszelőn lereszeljük, és folytonos kevergetés mellett a leveshez adagoljuk. Egy ideig főzzük, amíg a sajt megolvad, majd a legvégén a tejszínt lazán a levesbe csurgatjuk. A kenyeret kis kockákra vágjuk, és forró zsiradékban megpirítjuk. Helyettesíthetjük szeletekre vágott zsemlével is. A levest csészékbe merjük, a pirított kenyér-vagy zsemlekockákat a tetejére szórjuk, és a legvégén meghintjük apróra vágott snidlinggel.

Tanácsok:
Sajtot mindenki ízlése szerint választhat, akár a recepttől eltérően is. Nem kell ragaszkodni az ementálihoz, csak arra ügyeljünk, hogy karakteres ízű sajt legyen.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Farsangi szalagos fánk » Sajtleves hideg napokra... » Starnbergi sajtleves » Egyszerű sajtleves
» Farsangi csokis süni » Karfiolos sajtleves » Szalonnás sajtleves » Vegyes sajtleves
» Az én farsangi fánkom » Sajtleves húsgombóccal » Svájci sajtleves » Francia sajtleves
» Pórés sajtleves » Almás-túrós farsangi fánk » Holland sajtleves » Farsangi fánk


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.