Tutireceptek.hu fejléc

Finom citromos szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Piskóta
6 db tojás
20 dkg cukor
1 dl víz (forró)
1 dl napraforgó olaj
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
Krém
2 dl tej
1 tasak vaníliás pudingpor
15 dkg cukor
25 dkg vaj
1 citromból nyert citromlé
Máz
20 dkg porcukor
1 citromból nyert citromlé
2 ek víz (forró)

Elkészítés:
Piskóta
A tojássárgáját és a cukrot habosra keverjük.
Fokozatosan hozzákeverjük a forró vizet és az olajat.
Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport.
A végén óvatosan belekeverjük a fehérjéből vert habot.
Sütőpapírral bélelt tepsiben 180-200 fokon megsütjük. A kész piskótát két egyforma részre vágjuk.
Krém
A tejből, cukorból és a vaníliapudingból sűrű krémet főzünk.
Lehűtjük. Hűtés közben megkeverjük.
Hozzátesszük a citromból nyert levet, és a vajjal együtt összekeverjük.
A krémet rákenjük a piskótára. Erre rákerül a piskótának a másik fele.
Máz
A porcukrot, a citrom levét és a forró vizet összekeverjük.
Ráöntjük a mázat a piskótára.
Mikor megszilárdul, forró késsel felvágjuk.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Narancs szelet » Citromos mimóza » Joghurt szelet » Érsek szelet
» Váratlan vendég finomság » Vendégváró finomság » Marcipános szelet » Citromos -túrótorta
» Citromos kocka » Citromos joghurtos kuglóf » Citromos édesség » Finomfőzelék (szerintem)
» Csirkemájas szelet » Finom sütike » Sárika szelet » Francia csirke citromosan


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.