Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Citromos joghurttekercs recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához:

4 tojás (közepes méretű)
1 tojássárgája (közepes méretű)
60 g porcukor
1 tasak Vanillincukor
80 g búzaliszt
1 késhegynyi Sütőpor

Krémhez:

1 tasak (6 levél) Lapzselatin
300 g joghurt
1 citrom leve
1 citrom reszelt héja
500 ml hideg habtejszín
100 g porcukor

Elkészítés:
A tepsit (40 x 30 cm) kivajazzuk, és kibéleljük sütőpapírral, úgy, hogy a papír a tepsi szélét is befedje.
A sütőt előmelegítjük.

A tojást egy keverőedényben a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán 1 percig habosra verjük. A vanillincukorral elkevert porcukrot a tojáshoz adjuk, és további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a masszához szitáljuk, és a konyhai robotgép legalacsonyabb fokozatán sima tisztává keverjük. A tésztát a tepsibe öntjük, tetejét elsimítjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

A megsült piskótalapot a tepsiből kivéve a sütőpapírral együtt hagyjuk hűlni. A lapzselatint a tasakon lévő használati utasítás szerint feloldjuk. A joghurtot a citrom levével és a reszelt citromhéjjal habosra keverjük.
A lapzselatinhoz először 4 evőkanál joghurtot adunk, majd hozzákeverjük a maradék joghurtot is. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük. Amint a massza zselésedni kezd, hozzáforgatjuk a krémhez a tejszínhabot. (Amennyiben a krém nagyon lágy, tegyük a hűtőbe a megfelelő állag
eléréséig.) Majd a piskótalapon a tölteléket egyenletesen elsimítjuk, és a lapot a hosszabbik oldala mentén feltekerjük. Legalább 2 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.
Tálaláskor a tekercset 2 cm széles szeletekre vágjuk. Ízlés szerint porcukorral meghintve, citromszeletekkel és citromfűvel díszítve tálaljuk.

Tanácsok:
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 200 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 10 perc

Lehetőség szerint a piskótát ne légkeveréses sütőben süssük, mert úgy a tészta könnyebben kiszárad.


A receptet beküldte: tavaszi szél


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Citromos-tejfölös csirke » Citromos karikák » Mákos citromos süti » Ünnepi sütemény citromosan
» Citromos-grízes süti » Citromos-paradicsomos hús » Citromos-mákos pettyeske » Citromos babapiskóta
» Citromos szeletem » Görög citromos kocsonya » Citromos szelet 3 » Citromos kocka
» Citromos báránysült » Citromos pogácsa » Citromos Mimóza szelet » Almás-citromos pulykamell


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.