Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Flambírozott almáslepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
27,5 dkg liszt,
15 dkg vaj,
10 dkg porcukor,
1 tojás,
1 kg savanykás alma,
2 db citrom,
5 dkg mogyoró,
1 dkg őrölt fahéj,
1 dkg vaníliás cukor,
5 g őrölt szegfűszeg,
8 dkg őszibarackíz,
Calvados vagy jó minőségű konyak a lambírozáshoz.

Elkészítés:
A lisztet egy keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a szobahőmérsékletűre felengedett vajat, a porcukrot és a tojást, jól összedolgozzuk, másfélkét órát pihenni hagyjuk. Közben a citrom héját lereszeljük, s a levét egy tálba felfogjuk. Ebbe a citromlébe szeleteljük a hámozatlan almát tetszetősebb lesz, ha két színű; zöld és piros héjú almát használunk. Durvára daráljuk a mogyorót, összekeverjük az őrölt fahéjjal és az ugyancsak őrölt szegfűszeggel, a citrom reszelt héjával és a vaníliás cukorral. Ezt követően elővesszük a tésztát, és belisztezett nyújtódeszkán a sütőlap méretére nyújtjuk, majd a nyújtófa segítségével rátesszük a sütőlapra, és megszórjuk a mogyorós keverékkel. Az almagerezdeket a citromléből kivéve, sorban, a zöld színűt alulról, a pirosat felülről téve, beborítjuk a tésztát.
200 °C-os sütőben húsz percig sütjük, majd kivéve bekenjük a kissé felhígított és kikevert őszibarackízzel és visszatesszük a sütőbe, de a hőfokot 160-170 °C-ra mérsékeljük.

Ha megsült, ezt a mennyiséget húsz darabba szeleteljük, és tűzálló edényben az előmelegített alkohollal meglocsoljuk, és meggyújtva adjuk asztalra.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bácskai almáslepény » Flambírozott cseresznye » Flambírozott banán » Flambírozott dinnyenyárs
» Flambírozott puncs » Almáslepény a'la Kátya » Csíkos sütemény » Csokoládé mousse
» Túrós máktorta » Diós csúcsok » Sütés nélküli kókuszkocka » Mágnás cseresznyés pite
» Rákóczy túrós » Karácsonyi diós linzer » Emi szelet » Almás palacsintalepény


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.