Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Borzas recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Borzas
Hozzávalók:

- 5 cs zabpehely
- 1 1/2 cs zabpehelyliszt
- 1/2 cs vágott dióféle
- 1/2 cs mazsola vagy darabolt aszalt gyümölcs
- 1 1/4 tk frissen facsart citromlé
- 1 ek reszelt citromhéj
- 1 tk vaníliaaroma
- a cs méz
- 1/2 cs olaj
- 1 1/2 tk só
- 3/4 cs víz

Elkészítés:
A zabpehely kivételével keverjük össze a hozzávalókat! Ezután adjuk hozzá a zabpelyhet és hagyjuk 10 percig állni. 1 evőkanálnyi mennyiséget megvizezett tenyérben formázzuk golyóvá, majd olajozott sütőformára helyezve lapítsuk le. Kisebb fagylaltos kanál vagy 2 kanál segítségével is könnyen formázható, csak előtte mindig mártsuk vízbe.

Tanácsok:
150 C°-on 25-30 percen keresztül süssük aranybarnára! 5 percig hagyjuk a tepsiben hűlni, mielőtt kiszednénk.
Adag: kb. 36 db


A receptet beküldte: danya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Borzas túrós » Borzas eper » Borzas sertésszelet » Borzas gyümölcsös-túrós
» Földimogyorós borzaska » Borzas Kata » Borzas csirkecomb » Borzas epres
» Borzas sertésmáj » Borzas csirkemell U1 » Borzas sajtos pogácsa » Borzas szelet
» Borzas (bundás) hal » Borzas sajtos » Borzas Zserbó » Borzas hús


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.