Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almáslepény a'la Kátya recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Gáztepsihez való adag

50 dkg liszt
1 Ráma
1 kefír
1 tojás
8 dkg cukor
1 sütőpor
1 csipet só

Töltelék:
1,5 kg alma
cukor
zsemlemorzsa
fahéj
aki szereti mazsolat

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrod, 2 cipót csinálsz belőle és kinyújtod kb fél újnyi vastagra.

A töltelékhez az almát meghámozod, magházát kivágod és szeletekre vágod. (én sose reszelek) Kb 4 kanál cukorból karamellt csinálok erre dobom rá az almaszeleteket és még pár kanál cukorral, fahéjjal mazsolával nagy lángon elpárologtatom a levét.

A tepsibe alulra jön egy kisodort tésztalap, rá a zsemlemorzs, az alma, ismát morzsa és újra tészta. A tetejét villával megszúrkálod és megkened felvert tojással.
Lassan 30-40 perc alatt készre sül :)

Csak teljese kihűlt állapotában lehet szépen vágni!!!!

Tanácsok:
Nagyanyám receptje én egyenesen imádtam, sajnos gluténmentes verziót még nem dolgoztam ki, így nekem csak a látvány marad... :(

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Kátya99


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töpörtyűkrém a'la Kátya » Bácskai almáslepény » Kátya féle Padlizsánkrém » Tojáskrém a'la Kátya
» Flambírozott almáslepény » Muffin (36 db-hoz) » Szedres dinnyeparfé » Csokoládés tallérok
» Rumos mokka » Tojáslikőrös húsvéti torta » Az "isteni" Lola » Rozi tiramisuja
» Mézes kókuszcsók » Fahéjas csokikockák » Mézes francia krémes » Brünni sütemény


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.