Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Bácskai almáslepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg liszt,
30 dkg vaj vagy libazsír,
4 tojássárgája,
1 dkg élesztő,
1,5 dl tej.
A töltelékhez:
gyümölcsíz, alma,
mazsola,
4 tojás kemény habja.

Elkészítés:
A lisztet, vajat, tojássárgáját és a libazsírt, valamint a tejben megáztatott élesztőt finom, lágy tésztává dolgozzuk ki. Kinyújtjuk, és tepsibe tesszük. Tetszés szerint gyümölcsízzel vékonyan megkenve a tésztát meleg helyre tesszük kelni. Amikor megkelt, vékony szeletekre vágott almát, mazsolát teszünk rá, bőven porcukrot, és négy tojás keményre vert habját. Sütőben gyors tűznél pirosra sütjük.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: ibolya58


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bácskai csirkemáj » Rizses gomba bácskai módra » Bácskai Vőlegényfogó » Bácskai legényfogó
» Bácskai halászlé » Bácskai füstölt spagetti » Bácskai rizseshús » Bácskai gombócleves
» Bácskai rizses hús » Almáslepény a'la Kátya » Flambírozott almáslepény » Bácskai- krémes
» Finom almás lepény » Somlói fincsi szelet » Molnárkalács » Túri finom szelet


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.