Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Forrócsoki recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
6 evőkanál cukrozatlan kakaópor
6 evőkanál cukor
2 1/2 csésze tej
2 1/2 csésze light tejszín
1 csipet őrölt fahéj
1/2 evőkanál őrölt vanília

Elkészítés:
Keverd össze a kakaóport a cukorral, töltsd rá a tejet és melegítsd addig, míg az összetevők fel nem oldódnak benne. Öntsd hozzá a tejszínt, a fahéjat és a vaníliát. Az egészet melegítsd tovább, épp a forráspont előtti pillanatig. A tűzről lehúzva addig kevergesd, míg tökéletesen krémes állagú nem lesz, majd töltsd (előmelegített) bögrékbe.

Tanácsok:
Tetejére tetszés szerint tejszínhab, esetleg egy kis reszelt narancshéj, illetve megszórhatjuk még kakaóporral :)


A receptet beküldte: miland


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Forrócsoki - hideg napokra » Vaníliakrémes szelet » Finom krémes habos süti » Kalács csokiöntettel
» Easy rider kuglóf » Csokoládés fenyőfadísz » Töltött szilva köntösben » Kevert csokis sütemény
» Barackos karika » Kakaós-túrós lepény » Olajban sült párnácskák » Bababpiskótás puncsszelet
» Gesztenyeszív » Csudafinom csokoládétorta » Babapiskótás rakottas » Kekszes süti.


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.