Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Franciakrémes-torta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Felverünk 6 tojásfehérjét, belekeverünk 14 dkg cukrot, egyenként a 6 tojás sárgáját, 14 dkg őrölt diót, 2 evőkanálnyi lisztet és 1 késhegynyi szódabikarbonát, amit kifuttatok citromlével. Ezeket összekavarom, beteszem sülni. Miután megsült kettévágom, belül megkenem krémmel, majd bevonom a glazúrral.

Elkészítés:
Krém:30 dkg vaj, 35 dkg cukor, 2 tojássárgája, 2 vaníliás cukor, 10 dkg pörkölt dió durvára vágva (egyben pörkölöm), 2 evőkanál forró kávé;
Glazúr: 30 dkg cukorpor, 2 evőkanál kakaó, 5 dkg vaj, 4 evőkanál feketekávé.
Az egészet egy picit rotyogtatom, a vajat utoljára teszem bele, miután a többi összefőtt, ha a vaj elolvadt - kész. Gyorsan rákenem a tortára.


A receptet beküldte: hercenő31

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kókuszos-kakaós kevert » Kávés tekercs » Kókuszos finom krémtorta » Madártej villámgyorsan
» Szilvás morzsás » Epertorta 2 » Szalakális omlós krémes » Narancsos karikák
» Karamella mouse csoda » Kókuszcsókok » Csokoládés körte » Albertes süti
» Női szeszély 2. » Málnás-piskótás pohárkrém » Túrópufi » New Orleans-i rizssütemény


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.