Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Krémes kosárka recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához

40 dkg liszt (finom)
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
3 db tojássárgája
2 ek tejföl
1 csipet só

A krémhez

2 csomag vaníliás pudingpor
8 dl tej
10 dkg cukor
15 dkg vaj
10 dkg meggybefőtt
1 teáskanál csokoládédara

Elkészítés:
A lisztet átszitáljuk.
Csipet sóval, sütőporral, vaníliás cukorral és a porcukorral elkeverjük, majd a reszelő nagylyukú fokán a vajat belereszeljük, és a tojássárgával, tejföllel összedolgozzuk.
10 percig pihentetjük a tésztát, majd egyenlő gombócokat formálva belőle a kosárka formákba nyomkodjuk.
A kosárkákat üresen sütjük (gázsütő 3-as fokozat) kb. 20 percig. Az alját érdemes villával megszurkálni, hogy ne púposodjon fel.
A vaníliapudingot tejben megfőzzük, a cukrot a végén tesszük hozzá.
Még melegen apránként belekeverjük a vajat, majd a langyosra hűlt krémmel megtöltjük a kosárkákat.
Tetejét meggyszemekkel és tortadarával díszítjük.

Tanácsok:
sütési hőfok: 190°C
sütési mód: alul-felül sütés


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kijevi krémes(Kata-féle) » Csokoládékrémes málnatorta » Debreceni krémes » Banánkrémes csók
» Csokis-krémes » Lazackrémes szendvics » Mogyorókrémes muffin 2. » Sajtkrémes-gombás levél
» Babapiskótás krémes szelet » Vaníliakrémes almatorta » Mokkakrémes epertorta » Neve nincs krémes
» Krémes-szilvás kocka » Vaníliakrémes kakaós süti » Csokis mézes krémes » Sajtkrémes bundáskenyér


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.