Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyepuding recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
375 g gesztenye
3/8 l tej
100 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 zsemle
125 g mazsola
6 tojás
60 g vaj
1 evőkanál zsemlemorzsa
margarin


Elkészítés:
A gesztenyét bemetsszük, tepsire tesszük, előmelegített sütőben addig pirítjuk, amíg a héja kifelé nem pöndörödik.
Ez kb. 10 percet jelent.
Megtisztítjuk, és a belső héjától is megszabadítjuk.
¼ l tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót egy edényben összeforraljuk.
Hozzá adjuk a gesztenyét is, és kb. 20 percig alacsony hőfokon főzzük.
Közben a zsemlét a maradék tejbe áztatjuk.
A mazsolát megmossuk, lecsöpögtetjük, megszárítjuk.
A vajat felhabosítjuk, hozzáadjuk a tojássárgáját.
Botmixerrel pépesítjük a gesztenyét, összekeverjük a vajjal és a tejbe áztatott zsemlével.
A tojásfehérjét felverjük, elkeverjük a mazsolával, és a gesztenyepüréhez adjuk.
A pudingformát kenjük ki margarinnal, szórjuk meg zsemlemorzsával, öntsük bele a pudingot, és zárjuk le a formát.
Egy nagy lábasban forraljunk vizet, helyezzük bele a formákat, és kb. 50 percig főzzük.
Végül tegyük hideg víz alá, hirtelen dermesszük meg, és fordítsuk egy tányérra.
Forrón tálaljuk.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Whiskey-krémes torta » Mézes Rákóczi túrós » Viktória sütemény » Zöldséges sertésragu
» Citromos-túrós szelet » Joghurtos-túrós narancsszelet » Mentás muffin » Somlói galuska másként
» Portugál rizs » Sütőtökös-diós-kekszgolyó » Vaníliás fagyi szelet » Putnoki tészta
» Fűszeres csók » Hűsítő gyümölcsleves » Tejszínkrémes túrótorta » Diétás joghurt torta


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.