| Gesztenyés krémes sütés nélkül receptHozzávalók: Az alsó réteghez: -15 dkg diabetikus búzakorpa keksz (gullon) -25 dkg natúr gesztenyemassza -2-3 dkg vaj -2-3 evőkanál tej - evőkanál rumaroma -édesítő A középére: -1 csomag vaníliás pudingpor -3 dl tej -12 dkg vaj -édesítő A tetejére: -2 dl cukor nélküli habtejszín -reszelt diab.csoki Elkészítés: Az alsó réteghez a gesztenyemasszát villával összenyomkodjuk,hozzátesszük a kekszet,amit előzőleg ledarálunk,vagy reszelünk.Beletesszük a vajat,a rumaromát és néhány evőkanál tejjel lazítjuk. A pudingot a szokásos módon elkészítjük,de csak 3 dl tejjel.Ha kihűlt,hozzákeverjük a vajat és édesítjük. Egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral.Először a kekszes réteget simítjuk bele,rá jön a puding. A tejszínből nagyon kemény habot verünk,majd édesítjük,és ez megy a tetejére.Reszelt csokival szórjuk meg. Tanácsok: Nagyon finom krémes süti sütés nélkül.Cukrot,finomlisztet nem tartalmaz.Az összes diabetikus hozzávaló beszerezhető a tesco-ban.Aki nagyon-nagyon fogyózik,este már ne egye,de súlytartás alatt bátran fogyasztható este is. Régi kódok alapján akár 1-es is lehetne,de maradjunk a 2-nél a búzakorpás keksz miatt. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: MankaPanka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |