Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Négylapos krémes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg finomliszt
2 db tojás
15 dkg kristálycukor
1 dl tej
10 dkg Rama margarin
1 csomag szalalkáli
1 csomag vaníliás cukor

A krémhez:
1,2 l tej
15 dkg Rama margarin
25 dkg kristálycukor
4 db tojás
3 csomag csokis pudingpor /főzős/

A tetejére:
vaníliás porcukor

Elkészítés:
A szalalkálit az 1 dl tejben feloldjuk, és a tészta többi alapanyagával együtt összegyúrjuk. Majd 4 egyforma cipót formálunk belőle. Sűrűn lisztezve - mert a tészta ragad - kinyújtjuk, és sütőpapíron a tepsi hátulján vagy sütőlemezen előmelegített sütőben 160 fokon kb. 10 perc alatt készre sütjük.

A krémhez a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kevés cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral és a pudingporral, lassan hozzáöntve a tejet és a felolvasztott vajat. Feltesszük főni /én vízgőz felett csináltam, mert így biztos nem ég le/. Állandóan kevergetve besűrítjük, majd óvatosan beledolgozzuk a tojáshabot.

Még melegen megkenjük a lapokat a krémmel. Ha kihűlt, másnapig hűtőben tároljuk. Felvágni csak másnap szabad, mert a tészta frissen törik!! Vaníliás porcukorral meghintjük a tetejét.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Meggyes francia krémes » Krémes csók » Skót fincsi krémes » Kávékrémes finomság
» Egyszerű hamis krémes » Mogyorókrémes kuglóf » Albán krémes » Pudingkrémes sportszelet
» Meggyes krémes - másképp » Tejszines mézes krémes » Karácsonyi diós krémes » Kekszkrémes lúdláb
» Csokikremes aprosuti » Meggyeskrémes » Krémes krémtorta » Tejszínkrémes túrótorta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.