Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyés - málnás piskóta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
8 tojás
8 ek. porcukor
2 cs. vaníliacukor
8 ek. liszt
1 zacskó sütőpor

Krémhez:
25 dkg gesztenyemassza
5-8 dkg vaj
5 dkg porcukor
15 dkg málna

Elkészítés:
A tojás sárgáját válasszuk szét a fehérjétől. A fehérjét verjük habosra, s mikor már kemény tegyük hozzá apránként a porcukrot. Majd adjuk hozzá először a tojás sárgáját, aztán a lisztet, sütőport és a vaníliacukrot.
Vajazzuk ki a tepsinket vagy használjunk sütőpapírt (talán ez utóbbi praktikusabb, mert könnyebb kifordítani a kész tésztát a végén a tepsiből).
Tegyük a masszát a tepsibe és közepes hőfokon süssük, ne nyitogassuk a sütő ajtaját, mert a tészta összeeshet. A sütési idő vége felé, egyszer azonban nem árt egy villapróba, hogy megtudjuk a belső része is megsült-e.
A tepsiből kivett tésztát kicsit hagyjuk hűlni, majd keresztben vágjuk két egyenlő részre. Az egyik felét kenjük meg az elkészült gesztenyés-málnás masszával, majd helyezzük rá a tetejét.
A megmaradt krémből kenjünk a sütemény tetejére, így szép színes végeredményt kapunk. A tetejét pedig szórjuk meg darált dióval.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Epres pudingos piskóta » Habos túrós piskóta » Gyümölcs joghurtos piskóta » Málnás palacsinta
» Piskóta » Körtés babapiskótás » Erika cseresznyés piskóta » Piskóta --gluténmentes
» Gesztenyés zserbó » Gesztenyés finomság » Anyukám piskótája » Meggyes Rotschild-piskóta
» Málnás csokoládétorta » Málnás limonádé » Pudingporos piskóta » Hideg málnás rétes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.