| Gesztenyés - málnás piskóta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 8 tojás 8 ek. porcukor 2 cs. vaníliacukor 8 ek. liszt 1 zacskó sütőpor Krémhez: 25 dkg gesztenyemassza 5-8 dkg vaj 5 dkg porcukor 15 dkg málna Elkészítés: A tojás sárgáját válasszuk szét a fehérjétől. A fehérjét verjük habosra, s mikor már kemény tegyük hozzá apránként a porcukrot. Majd adjuk hozzá először a tojás sárgáját, aztán a lisztet, sütőport és a vaníliacukrot. Vajazzuk ki a tepsinket vagy használjunk sütőpapírt (talán ez utóbbi praktikusabb, mert könnyebb kifordítani a kész tésztát a végén a tepsiből). Tegyük a masszát a tepsibe és közepes hőfokon süssük, ne nyitogassuk a sütő ajtaját, mert a tészta összeeshet. A sütési idő vége felé, egyszer azonban nem árt egy villapróba, hogy megtudjuk a belső része is megsült-e. A tepsiből kivett tésztát kicsit hagyjuk hűlni, majd keresztben vágjuk két egyenlő részre. Az egyik felét kenjük meg az elkészült gesztenyés-málnás masszával, majd helyezzük rá a tetejét. A megmaradt krémből kenjünk a sütemény tetejére, így szép színes végeredményt kapunk. A tetejét pedig szórjuk meg darált dióval. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |