Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyés patkó recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
250 g liszt,
100 g margarin,
25 g porcukor,
10 g élesztő,
1 tojássárgája,
0,5 dl tej,
csipet só.
A gesztenyés töltelékhez:
350 g gesztenyemassza,
100 g piskóta morzsa,
0,5 dl rum.
A patkók kenéséhez:
1 db tojás,
1 tojás sárgája.

Elkészítés:
a lisztet a margarinnal morzsalékossá keverjük. Az élesztőt, a tejet, a porcukrot, tojássárgáját, sót hozzáadjuk, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Az élesztőt nem futtatjuk fel! A tésztát 15 perc pihentetés után 3 dkg-os gombócokká formázzuk. Konyharuhával letakarjuk. 10 perc után sodrófával ovális formára nyújtjuk.

A gesztenytöltelék hozzávalóit összegyúrjuk. A szintén 3 dkg-os adagokat hosszukás formára sodorjuk, és így tesszük a tésztára. Felsodorjuk, és patkó alakura hajtjuk. A tepsibe helyezzük. Az egész tojást és a tojássárgáját összekeverjük, majd vékonyan megkenjük vele a patkókat. Amikor a tojás megszáradt a patkó felületén, ismét lekenjük. 180 fokos sütőben aranybarna színűre sütjük. Szép márványozott felületet kapunk.

Tanácsok:
ha a gesztenyekrém túl hig lenne egy kis zsenlemorzsát keverhetünk bele!

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: ibolya58


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gesztenyés alagút » Gyergyói mandulás patkó » Gesztenyés töltött karaj » Gesztenyés-diós falatkák
» Gesztenyés kehely » Gesztenyés Charlotte » Gesztenyés hókifli » Gesztenyés párnácskák
» Gesztenyés méhkas süti » Gesztenyés kosárka » Gesztenyés pite » Gesztenyés, havas háztető.
» Gesztenyés diós szelet » Pozsonyi diós patkó » Csokis-gesztenyés szelet » Gesztenyés óriáskifli


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.