Tutireceptek.hu fejléc

GM kakaós csiga recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
tésztához:
300 g gluténmentes lisztkeverék (pl. Naturbit)
60 g margarin (vagy vaj)
80 g barna cukor
pici só
1,5 dl tej (az eredeti receptben víz szerepelt, akkor tejmentes is)
2 dkg élesztő

a krémhez:
40 g margarin (az eredeti recept olajat írt, lehet, hogy azzal is működik)d
40 g porcukor
2 ek jó minőségű kakaópor

Elkészítés:
A tejben felfuttatjuk az élesztőt pici cukorral.
Tálba tesszük a lisztet, a sót, és elmorzsoljuk a margarinnal.
Beleöntjük a tejet is, majd a robotgép spiráljával (kevésbé ragad) vagy kézzel tésztát gyúrunk. Picit ragadós lesz.
Rögtön kinyújtjuk és megkenjük a krémmel. Lehet két részletben is nyújtani, akkor ilyen kicsi csigák lesznek, de ez ízlés kérdése.
Feltekerjük, másfél-két ujjnyi vastagra szeleteljük és sütőpapíros tepsibe tesszük.
Kelesztjük még 20 percet.
Előmelegített sütőben kisütjük.

sütési hőfok: 220 °C


A receptet beküldte: everest


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyors kalács, batyu, csiga » Kakaós csiga (update 2) » Kakaós kalács észt módra » Kakaós linzerkeksz
» Kakaós palacsinta máskép » Kakaós piskóta I. » Töltött csiga » Kakaós muffin - diétásan
» Kakaós lepény (Krisztitől) » Kakaós zabpelyhes süti » Kakaós fenyő » Pizzás csiga Emese modra
» Kakaós kifli » Reszelt kakaós-túrós » Kakaós zabkeksz » Sajtos csiga -biga


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.