Tutireceptek.hu fejléc

Görög palacsinta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
kb. 14-16 db 12 centis palacsintához:
200 gramm sűrű görög joghurt
2 tojás
1 tk sütőpor
1/2 tk só
2 ek cukor
2 bögre liszt
kb 1/2 bögre víz
Elkészítés: (1 bögre = 250 ml)

Elkészítés:
A tojásokat egy tálban felverem, beleöntöm a joghurtot és simára keverem. Beleszórom a száraz hozzávalókat és egy villával elkezdem kikeverni. Félúton folyamatos keverés mellett hozzáöntök fél bögre vizet. Akkor jó, hogy ha szép sima a massza és "megáll a kanálon", illetve nagyon sűrűn folyós. Egy pici serpenyőben kevés olajat melegítek és két evőkanálnyit teszek bele a masszából, picit eligazítom és akkor fordítom meg amikor a tetején buborékok jelennek meg és magától elválik a serpenyőtől. Ekkor egy spatulával alá nyúlok és megfordítom és a másik oldalát is megsütöm.

Görög mézzel, simán porcukorral, kakaóval, felmelegített lekvárral, fahéjas cukorral, tejszínhabbal, friss gyümölcsökkel és mézzel, vagy nutellával és banánkarikákkal is nagyon finom.

Tanácsok:
A fenti adagból kb 14-16 kis palacsinta lesz, így, hogy két evőkanálnyi masszából sütünk egyet palacsintát. Lehet egy evőkanálnyiakat is sütni akkor dupla mennyiség lesz, de azok olyan kis édi kétfalatnyi méretűek lesznek.

Elkészítési idő: 35 perc

A receptet beküldte: andi6020


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zuccinis palacsinta » Málnás palacsinta » Juhtúrós palacsinta » Sajtos, kapros palacsinta
» Görög lepény » Ordás-kapros palacsinta » Palacsintatekercs » Tejszínes mákos palacsinta
» Bakonyi palacsintametélt » Angol palacsinta » Gombás palacsinta » Túrós palacsinta
» Csipkés palacsinta » Diós, habos palacsinta » Sós palacsinta » Sonkás palacsintabatyu


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.