Tutireceptek.hu fejléc

Almás-fahéjas palacsinta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
5 alma
1 tojás
liszt (mennyisége az alma méretétől függ)
barna cukor
tej (mennyisége az alma méretétől függ)
csipet só, őrölt fahéj
porcukor, ízlés szerint
2 dl habtejszín
olaj a sütéshez

Elkészítés:
Mossuk meg és pucolás nélkül reszeljük le az almákat nagy lyukú reszelőn. Adjuk hozzá a tojást, kevés lisztet és tejet, hogy sűrű tésztát kapjunk, ahol az alma dominál (tehát ne a liszttől legyen sűrű). Ízlés szerinti mennyiségű cukorral, csipet sóval és őrölt fahéjjal ízesítsük. Beolajozott serpenyőben süssük meg mindkét oldalát. A tejszínt a porcukorral és a fahéjjal együtt verjük fel kemény habnak, adjuk a palacsintához.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött túrópalacsinta » Bolognai palacsinta » Pikáns palacsinta » Húsos palacsintatekercs
» Palacsinta tokaji módra » Bögrés palacsinta » Gombás rakott palacsinta » Baszk palacsinta
» Ananászos palacsintatorta » Palacsinta alaprecept - » Gundel palacsinta 1 » Csurgatott palacsinta
» Diós, habos palacsinta » Gesztenyekrémes palacsinta » Banán palacsintatésztában » Palacsintatésztás virsli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.