Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás-fahéjas palacsinta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
5 alma
1 tojás
liszt (mennyisége az alma méretétől függ)
barna cukor
tej (mennyisége az alma méretétől függ)
csipet só, őrölt fahéj
porcukor, ízlés szerint
2 dl habtejszín
olaj a sütéshez

Elkészítés:
Mossuk meg és pucolás nélkül reszeljük le az almákat nagy lyukú reszelőn. Adjuk hozzá a tojást, kevés lisztet és tejet, hogy sűrű tésztát kapjunk, ahol az alma dominál (tehát ne a liszttől legyen sűrű). Ízlés szerinti mennyiségű cukorral, csipet sóval és őrölt fahéjjal ízesítsük. Beolajozott serpenyőben süssük meg mindkét oldalát. A tejszínt a porcukorral és a fahéjjal együtt verjük fel kemény habnak, adjuk a palacsintához.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrókrémes palacsinta » A legjobb palacsintatészta » Diákpalacsinta » Krumplis palacsinta, 2p/db
» Finom palacsinta » Amerikai túrós palacsinta » Rotschild-palacsinta » Virslis palacsinta
» Almás-fahéjas sütemény » Kanadai palacsinta » Csokis rakott palacsinta » Sprotnis palacsinta
» Almás-fahéjas frissítő » Meggyes palacsinta 2 » Zabos epres palacsinta » Húsos palacsinta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.