Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zserbós palacsinta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A palacsintákhoz:
- 2 bögre liszt
- 2 bögre tej
- 3 tojás
- 4 evőkanál cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 csomag vaníliás cukor, vagy 2 teáskanál vaníliaaroma

A töltelékhez:
- 10 dkg darált dió
- 5 dkg porcukor
- 15 dkg házi baracklekvár

A tetejére:
- 1 tábla étcsokoládé vagy étbevonó

Elkészítés:
A tojás sárgáját és a fehérjét különválasztjuk. A sárgához hozzáadjuk a lisztet, a cukrot, a vaníliát és a tejet, majd csomómentesre keverjük. Ezután a tojásfehérjét habbá verjük, hozzáforgatjuk a tésztához, majd serpenyőben egy mokkáskanálnyi olajat hevítünk, és a sütő közepébe egy merőkanálnyi tésztát teszünk. Ha nem terül szét, akkor a merőkanállal eligazgatjuk. Minden palacsinta előtt csorgatunk egy kevés olajat a serpenyőbe, nem szabad elfelejteni!

Ha elkészültünk a sütögetéssel, akkor a diót, a porcukrot és a lekvárt összekeverjük, majd megkenjük vele a palacsintákat, amiket szépen egymás tetejére tornyozunk. Végül mikrohullámú sütőben vagy gőz felett megolvasztjuk a csokoládét, ráöntjük a tortánk tetejére és egy kés lapjával elegyengetjük, hogy egyenletesen fedjen.

Tanácsok:
A tölteléket egyébként előre is elkészíthetjük…


A receptet beküldte: Szafy


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hig palacsinta » Palacsinta Gőzben » Palacsinta alapmassza » Kínai palacsinta
» Cseszneki palacsinta » Almás zabpalacsinta » Kukoricás palacsinta » Túrós palacsinta pörccel
» Indonéz palacsinta » Diákpalacsinta » Nászutas palacsintánk » Bécsi túrós palacsinta
» Tepsis palacsinta almával » Vári palacsinta (sós) » Madártej palacsinta » Palacsintatekercs


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.