Tutireceptek.hu fejléc

Gyümölcsleves tej és cukorérzékenyeknek recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 1/2 kg idény gyümölcs (eper, alma, körte, sárgadinnye, stb.),
1 üveg cseresznyekompót (lehetőség szerint diabetikus) vagy, 1/2 kg mélyhűtött cseresznye,
méz (ízlés szerint),
3 l és 2 1/2 dl víz ,
4 ek. étkezési keményítő,
3-5 db egész fahéj,
5-8 db szegfűszeg.

Elkészítés:
Egy kb. 5 literes fazékban fel melegítjük a vizet. Beletesszük a gyümölcsöket, a kompótot a fahéjat , szegfűszeget valamint a mézet. Forraljuk kb. 1/2 órát, amíg a gyümölcsök megfőnek (ekkor tehetjük bele a kényesebb gyümölcsöket). A 2 és 1/2 dl vízben csomó mentesre keverjük a keményítőt, majd a forrásban lévő leveshez öntjük, ezáltal sűrűsödik be. Forrón vagy hidegen tálalható.

Tanácsok:
figyeljünk rá, hogy a gyengébb héjúakat - pl.: eper, málna, sárgadinnye -, a főzés utolsó szakaszában tegyük a levesbe különben szétfő) - ha valaki édesen szereti figyeljen a méz mennyiségére, mert édesebb, mint a cukor, valamint a felhasznált gyümölcsök cukor tartalma is eltérő - ha több levet főzünk, vagy elfogy a gyümölcs, nagyon finom behűtve üdítőként is.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyümölcsleves - télen » Részeges gyümölcsleves » Görög gyümölcsleves 2. » 10 perces gyümölcsleves
» Piros gyümölcsleves » Hideg gyümölcsleves » Gyümölcsleves » Görög gyümölcsleves
» Vegyes gyümölcsleves » Egzotikus gyümölcsleves » Selymes gyümölcsleves » Joghurtos gyümölcsleves
» Frissítő gyümölcsleves » Erdei gyümölcsleves » Hideg vegyes gyümölcsleves » Egyszerű gyümölcsleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.