Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Vegyes gyümölcsleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
kb. 2,5 literhez:
1,3 kg tisztított vegyes gyümölcs tetszés szerint darabolva (csereszenye, meggy, sárgabarack, őszibarack, alma, egres, körte, stb. –
az idénynek megfelelően)
kb. 1 liter víz
csipet só
2 dl tejszín vagy tejföl
1 evőkanál liszt (rizsliszt)
5-6 evőkanál cukor (édesítővel lehet keverni)
5 db szegfűszeg
1 csapott mokkáskanál őrölt fahéj
3-4 citromhéj darabka (zöldségtisztítóval lehántva)
1 evőkanál citromlé
1 mokkáskanál rumaroma vagy 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:
A darabolt gyümölcsöt hideg vízben a tűzhelyre teszem, beledobom a citromhéjat, csipet sót, szegfűszeget. Amíg felforr, a tejszínnel a cukrot és a lisztet simára keverem. Amint felforrt a leves, a tejszínes habarásban 3-4 dl forró gyümölcslevet két részletben elkeverek (hőkiegyenlítés - a tejfölnél fontosabb!), majd folytonos keveréssel a forró levesbe öntöm. Az újra forrástól kb. 3 percig csendesen főzöm, majd többször cserélt hideg vizes mosogatóba állítva mielőbb lehűtöm. Hűtés közben adom hozzá a citromlevet, a rumaromát és esetleg még cukrot. Hűtőben érlelem a tálalásig.


A receptet beküldte: MRG1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Frissítő gyümölcsleves » Gyümölcsleves » Gyümölcsleves Lajos módra » Hűsítő gyümölcsleves
» Vegyes gyümölcskrémleves » Villám gyümölcsleves » Vegyespikáns lekvár » Görög gyümölcsleves3.
» Vegyes friss saláta » Vegyes gyümölcsös torta » Sajtos vegyes zöldség » Vegyes vágott savanyúság
» Vegyes pizza » Gyömbéres vegyes saláta » Vegyes püré leves gazdagon » Bólé vegyes gyümölcsökből


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.