Tutireceptek.hu fejléc

Gyümölcsös batyu recept

Kategória:
 Reform ételek

Hozzávalók:
1/2 kg teljes kiőrlésű búzaliszt
1/2 kg főtt, áttört burgonya
gyümölcs (meggy, szeder, áfonya, stb.)
csipetnyi só
ízlés szerint édesítőszer
tojás a tészta tetejének lekenéséhez

Elkészítés:
A lisztet az áttört burgonyával, sóval tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, négyszögekre vágjuk, közepükre az édesített gyümölcsöket tesszük. A tészta négy sarkát összefogjuk, úgy, mintha batyut kütnénk össze. Tepsibe téve kb. 180 fokon aranybarnára sütjük. Candidások is fogyaszthatják.

Tanácsok:
Gyümölcs helyett túrót is használhatunk, de akkor ne felejtsük el a tésztát átkeresztelni.


A receptet beküldte: zena01


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bögrés-gyümölcsös » Gyümölcsös túróturmix » Sajtkrémes-szalonnás batyu » Gyümölcsös csirkesaláta
» Körtés batyu » Sonkás batyuk » Gyümölcsös rízs » Gyümölcsös joghurtkocsonya
» Gyümölcsös esti ital » Gyümölcsös pudingcsiga » Gyümölcsös nyárs » Mazsolás túrós batyuk
» Gyümölcsös túrós pite » Gyümölcsös túrótorta 2 » Gyors kalács, batyu, csiga » Spenótos-camembertes batyu


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.