Tutireceptek.hu fejléc

Habkönnyű grízgaluska recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 db tojás
1 mk só
1 tk olaj
gríz (búzadara)

Elkészítés:
A tojásokat villával felverni, majd hozzákeverni a sót, az olajat és annyi grízt hogy tejföl sűrűségű massza legyen belőle.
Egy fóliával lefedve hűtőbe tenni pihentetni kb. 2-3 órahosszat.

Egy edénybe enyhén sós vizet forralni, majd két evőkanál segítségével beleszaggatni a galuskákat. Újraforralni, majd a tűzet mérsékelve, szép lassan 15 percig főzni.
Ezután elzárni a gázt, és lefedve még 20 percig a vízbe hagyni a galuskákat.

Végül szűrőkanállal tányérra szedni, majd a levesmellé kínálni.


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Habkönnyű mákos » Habkönnyű rántotta » Habkönnyű rizsfelfújt » Grízgaluska
» Kató néni grízgaluskája » Habkönnyű sóskifli 1 » Grizgaluska leves » Habkönnyű mákos süti
» Habkönnyű rántotta 2. » Daragaluska/grízgaluska/ » Habkönnyű nyári édesség » Habkönnyű csokoládékrém
» Habkönnyű-citromos kuglóf » Habkönnyű kifli » Habkönnyű sóskifli » Habkönnyű tejberizs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.