| Habkönnyű grízgaluska receptLevesek Hozzávalók: 2 db tojás 1 mk só 1 tk olaj gríz (búzadara) Elkészítés: A tojásokat villával felverni, majd hozzákeverni a sót, az olajat és annyi grízt hogy tejföl sűrűségű massza legyen belőle. Egy fóliával lefedve hűtőbe tenni pihentetni kb. 2-3 órahosszat. Egy edénybe enyhén sós vizet forralni, majd két evőkanál segítségével beleszaggatni a galuskákat. Újraforralni, majd a tűzet mérsékelve, szép lassan 15 percig főzni. Ezután elzárni a gázt, és lefedve még 20 percig a vízbe hagyni a galuskákat. Végül szűrőkanállal tányérra szedni, majd a levesmellé kínálni. A receptet beküldte: Lolita63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |