Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Habkönnyű grízgaluska recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 db tojás
1 mk só
1 tk olaj
gríz (búzadara)

Elkészítés:
A tojásokat villával felverni, majd hozzákeverni a sót, az olajat és annyi grízt hogy tejföl sűrűségű massza legyen belőle.
Egy fóliával lefedve hűtőbe tenni pihentetni kb. 2-3 órahosszat.

Egy edénybe enyhén sós vizet forralni, majd két evőkanál segítségével beleszaggatni a galuskákat. Újraforralni, majd a tűzet mérsékelve, szép lassan 15 percig főzni.
Ezután elzárni a gázt, és lefedve még 20 percig a vízbe hagyni a galuskákat.

Végül szűrőkanállal tányérra szedni, majd a levesmellé kínálni.


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Grizgaluska leves » Habkönnyű kifli » Habkönnyű csokoládékrém » Habkönnyű rántotta
» Habkönnyű nyári édesség » Habkönnyű tejberizs » Habkönnyű sóskifli 1 » Grízgaluska
» Daragaluska/grízgaluska/ » Habkönnyű rizsfelfújt » Habkönnyű rántotta 2. » Habkönnyű mákos
» Kató néni grízgaluskája » Habkönnyű sóskifli » Habkönnyű-citromos kuglóf » Habkönnyű mákos süti


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.