Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Grízgaluska recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
tojás
búzadara

Elkészítés:
A tojásokat üsd egy pohárba, nézd meg, hogy meddig van töltve a pohár. Öntsd bele egy laposabb tálba és önts ugyanannyi búzadara mennyiséget hozzá, mint a tojás. Nem kell más bele! Se só, se zsiradék, se sütőpor!!! Keverd össze és hagyd állni 1-2 óra hosszat - meleg időben a hűtőben. Ez nagyon lényeges! Minimum egy óra kötelező!
Vízbe mártogatott evőkanál oldalsó szélével hosszú galuskákat lehet szaggatni, lapos edényben, éppen csak forrásban levő, sós vízbe, .
Oldalanként öt perc főzés után, a tűzről levéve 10 percig még fedő alatt gőzölődik és kész a csodás, finom grízgaluska!

Tanácsok:
Jó étvágyat mindenkinek! :)


A receptet beküldte: Anyagi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kató néni grízgaluskája » Daragaluska/grízgaluska/ » Habkönnyű grízgaluska » Grizgaluska leves
» Karfiol-brokkoli krémleves » Sajtosgaluska » Hideg kapros uborkaleves » Paradicsomleves rákkal
» Tejfölös kolbászleves » Bajor krumpli leves » Pikáns halgombócleves » Lencseleves virslivel
» Almaleves habgaluskával » Húsvéti burgonyaleves » Kolbászleves » Sajtos omlett


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.