Tutireceptek.hu fejléc

Habos almás süti recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg liszt
15 dkg margarin
12 dkg cukor
4 tojás sárgája
1-2 ek tejföl vagy pici tej
csipet só
1/2 tasak sütőpor

Töltelékhez:
1 kg alma
10-15 dkg őrölt mák (vagy dió)
cukor
vaníliás cukor
a tojások felvert habja

Elkészítés:
A hozzávalókból tésztát gyúrunk.
Hidegre tesszük, amíg a tölteléket elkészítjük.
Az almát megpucoljuk, lereszeljük, levét kinyomkodjuk, cukorral, a darált mákkal (dióval) összekeverjük.
A tésztát félujjnyi vastagságúra nyújtjuk, vajazott, lisztezett tepsibe tesszük. A tésztára kenjük a tölteléket, kb. 25 percig sütjük.
Közben keményre felverjük a tojásfehérjéket, aztán porcukorral, vaníliás cukorral ízesítjük.
A félig sült süteményre rákenjük a 4 tojás felvert, cukrozott habját, lassú tűznél sütjük tovább, amíg megpirul a tojáshab a süti tetején.

Tanácsok:
Nagyon fini és hamar készen van!

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: Nikó81


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás batyu » Almás táska 1 » Almás kelt palacsinta » Bécsi almás rétes
» Modern zabos almás lepény » Epres habos metélt hidegen » Almás süti (sütés nélkül) » Almás koktél
» Almaszalámi » Almás, sajtos csirkemell » Habos lekváros fánk » Almás tepsis krumpli
» Almás rolád » Zsámboki lakodalmas » Áfonyahabos rizskocka » Almás batyum


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.