Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Birsalmás pulykamell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 szelet pulykamell (kb. fél kg)
1 szép birsalma
4 dkg vaj
2 dl tejszín
1 evőkanál cukor
1 evőkanál liszt
2 szem szegfűszeg
1 késhegynyi őrölt gyömbér


Elkészítés:
A meghámozott, kicsumázott birsalmát vékonyra szeletelem. A hússzeletek mindkét felét megsózom, lisztbe mártom. Mindkét oldalán átsütöm a forró vajon, majd kiszedem a serpenyőből és félreteszem.
A pecsenyelében üvegesre párolom a birsalmagerezdeket. Ez után kiszedem a serpenyőből és félreteszem. A serpenyőbe visszateszem a hússzeleteket, rájuk szórom a fűszereket és ráöntöm a tejszínt. Fedő alatt 10 perciig párolom, végül visszateszem a gyümölcsöt. Rászórom a cukrot és addig forralom, amíg a cukor feloldódik a mártásban.

Tanácsok:
Párolt rizs, vagy sós vízben főtt burgonya illik hozzá.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos pulykamell rízzsel » Igazi sajtos pulykamell » Rakott pulykamell » Almás-citromos pulykamell
» töltött pulykamell » Rádói pulykamell » Gombás-tejfölös pulykamell » Sajttal rakott pulykamell
» Birsalmasajtos - diós pite » Sajttal töltött pulykamell » Magyaros Pulykamellragu » Pulykamell Gellért módra
» Zöldborsós pulykamell ragu » Mazsolás sült pulykamell » Gombás - sajtos pulykamell » Tejfeles tepsis pulykamell


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.