Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Habos gyümölcspiskóta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 tojás
25 dkg liszt
15+5 dkg cukor
1+1 vaníliás cukor
csipet só
1/2 cs. sütőpor
1 dl majdnem forró víz
1 dl finom olaj, esetleg olvasztott vaj
reszelt citromhéj
50-60 dkg darabolt, lecsepegtetett gyümölcs (meggy, barack, málna, más bogyós gyümölcsök)

Elkészítés:
A tojások sárgáit kikeverjük 15 dkg cukorral és 1 vaníliás cukorral, csipet sóval. Hozzáadjuk az olajat, a vizet, reszelt citromhéjat, végül a sütőporos lisztet. Egy kisebb tepsibe simítjuk egyenletesen (sűrű a massza), tetejét gazdagon megrakjuk gyümölccsel, és előmelegített sütőbe toljuk.

Amikor a sütemény már majdnem megsült (szilárd, de még nem kezd el barnulni sem az alja, sem a teteje), kivesszük a sütőből, és a tetejére simítjuk a maradék cukorral és vaníliás cukorral, csipet sóval nagyon kemény habbá vert tojásfehérjéket. Villával megcifrázhatjuk kicsit a tetejét, majd visszatoljuk a sütőbe addig, amíg a hab megszilárdul és halvány rózsaszín nem lesz, a sütemény pedig készre sül.

Kihűlés után vizes késsel szeletelhető, nagyon finom!

Tanácsok:
Ha friss gyümölcsünk nincs, inkább mirelitet használjunk, mint befőttet, mert a tészta amúgy is kellően édes.


A receptet beküldte: Corra


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Habos torta » Habosdiós szeletkék » Epres habos sütemény » Sárgabarackos, habos süti
» Habos túrós pite » Habos túrós » Tejszínhabos kürtös » Finom habos sütemény
» Tejszínhabos szedertorta » Habos almás süti » Vaniliahabos mákos szelet » Csokis-habos piskótatorta
» Habos tejespite » Dióhabos pite » Francia habos sütemény » Habos ribizlis


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.