Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Habos, rakott zsemle recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
6 zsemle
8 dkg vaj
2-3 dl szilvalekvár
3 tojás
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
7 dl tej
1 teáskanál őrölt fahéj
A tetejére:
2 tojásfehérje
5 dkg kristálycukor
1 evőkanál szilvalekvár
A hőálló tál kikenéséhez:
margarin

Elkészítés:
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a lekvárt és jól elkeverjük.

A zsemléket ujjnyi szeletekre vágjuk. A tojásokat felverjük 5 dkg cukrokkal, majd a tejet, és az olvasztott margarint is belekeverjük. Ebbe a masszába belefogatjuk a zsemleszeleteket, de ne áztassuk el!

Egy tepsit vagy hőálló tálat kivajazunk, majd leteszünk az aljába egy sor áztatott zsemlét, majd megszórjuk fahéjas porcukorral. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg el nem fogy a zsemle. Ha a tejes keverékből marad, azt ráöntjük a tetejére.

180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, majd kivesszük és megkenjük lekvárral, majd rásimítjuk a habot. Esetleg egy villával cifrázhatjuk a tetejét. Visszatoljuk a sütőbe kb 10 percre, vagyis amíg a hab meg nem szilárdul és színt kap.

Tanácsok:
A “süti” egy raguleves mellé második fogásként kitűnően megállja a helyét.


A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Habos lekváros-diós linzer » Citromhabos piskóta » Banános-habos piskótatorta » Balkáni rakott hús
» Epres habos » Parasztos rakottbab » Túrós palacsinta rakottas » Tejszínhabos banán-álom
» Virslis rakottas » Tejszínes rakott karfiol » Gombás-májas rakott karaj » Rakott szendvics
» Rakott őszibarack » Rakottpulykacici » Habos túrós palacsinta » Rakott krumpli cukkinivel


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.