Tutireceptek.hu fejléc

Habos, rakott zsemle recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
6 zsemle
8 dkg vaj
2-3 dl szilvalekvár
3 tojás
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
7 dl tej
1 teáskanál őrölt fahéj
A tetejére:
2 tojásfehérje
5 dkg kristálycukor
1 evőkanál szilvalekvár
A hőálló tál kikenéséhez:
margarin

Elkészítés:
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a lekvárt és jól elkeverjük.

A zsemléket ujjnyi szeletekre vágjuk. A tojásokat felverjük 5 dkg cukrokkal, majd a tejet, és az olvasztott margarint is belekeverjük. Ebbe a masszába belefogatjuk a zsemleszeleteket, de ne áztassuk el!

Egy tepsit vagy hőálló tálat kivajazunk, majd leteszünk az aljába egy sor áztatott zsemlét, majd megszórjuk fahéjas porcukorral. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg el nem fogy a zsemle. Ha a tejes keverékből marad, azt ráöntjük a tetejére.

180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, majd kivesszük és megkenjük lekvárral, majd rásimítjuk a habot. Esetleg egy villával cifrázhatjuk a tetejét. Visszatoljuk a sütőbe kb 10 percre, vagyis amíg a hab meg nem szilárdul és színt kap.

Tanácsok:
A “süti” egy raguleves mellé második fogásként kitűnően megállja a helyét.


A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott egyveleg » Rakott krumpli gazdagon » Rakott sajtos pulyka » Rakott mexikói
» Kerti rakottas » Fűszeres rakott gomba » Paradicsomos rakott tészta » Virágos, rakott palacsinta
» Diós-meggyes rakott kifli » Bihari rakott káposzta. » Málnás-túrós habos torta » Besameles rakott krumpli
» Rakott káposzta » Rakott burgonya gazdagon » Diós habos sütemény » Habos almás, nagyon finom


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.