Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Habos kakaós szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához

60 dkg finomliszt
18 dkg sertészsír
15 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
4 db tojássárgája
1 dl tej (vagy 2 ek tejföl)

A krémhez

2 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
0.5 dl rum
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
5 dkg cukrozatlan kakaópor
5 ek sárgabaracklekvár

A tetejére

4 db tojásfehérje
25 dkg porcukor

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, sütőlapon vagy tepsi hátlapján 3 lapot sütünk belőle.
Egy lapot még melegen összemorzsolunk. 2 dl tejben elkeverjük a vaníliát és a rumot, majd ezzel lelocsoljuk az összemorzsolt linzertésztát. Hozzákeverjük a baracklekvárt is.
A vajat habosra keverjük a porcukorral és a kakaóval.
A tésztás és a vajas keveréket egyneművé keverjük, és megtöltjük vele a süteményt.
4 tojásfehérjéből egy csipetnyi sóval kemény habot verünk. Apránként hozzáverjük a porcukrot is. Ha már jó kemény a hab, gőz fölött verjük tovább addig, amíg a hab szinte megfő a tálban. Ez nálam kb. 25-30 perc.
Rásimítjuk a süti tetejére a kemény habot, majd tortaspaklival elegyengetjük a tetejét.
Másnap a legfinomabb, addigra a linzer kissé megpuhul.
Vizes késsel szépen szeletelhető.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gömbölyű piskótás szelet » Márványos karamellszelet » Baileys szelet » Marcipános-rumos szelet
» Hullám szelet » Japán szelet » Kakaós sütemény » Erdélyi rafaello szelet
» Parajszelet » Kakaós őszibaracktorta » Epres habos metélt hidegen » Epres habos sütemény
» Egzotikus rétesszelet » Joghurtos szelet » Rumbaszelet » Nugát szelet


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.