Tutireceptek.hu fejléc

Hámán-táska recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
35 dkg rétesliszt,
15 dkg margarin,
1dkg élesztő,
10 dkg cukor,
só,
reszelt citromhéj,
2 tojás,
kevés rum,
szilvalekvár vagy máktöltelék.

Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal és az élesztővel. Belekeverjük a cukrot, a sót, a citromhéjat, a két tojást, és annyi rumot adunk hozzá, hogy jól nyújtható tészta legyen. Kinyújtjuk, és háromszögletű darabokra vágjuk. Szilvalekvárral vagy mákkal töltjük, félbehajtjuk, szélét lenyomkodjuk, és tojással kenve kikent lisztezett tepsiben pirosra sütjük. Készíthetjük úgy is, hogy nagyobb pogácsaszaggatóval kivágjuk, a tölteléket középre rakjuk és három oldalról felhajtva középen összenyomjuk.

Tanácsok:
(Hámán-füle)


A receptet beküldte: suzy1983


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás-krémes süti » Fagyival töltött palacsinta » Gyergyói szelet diókrémmel » Banános-szelet
» Fordított narancstorta » Szilvás torta » Tiroli szőlős rétes » Citromos szelet
» Gesztenyés süti sütés nélkül » Rumos sszelet » 1 tojásos piskóta » Murmuc
» Mandulás kekszgolyó » Margó féle habart pite » Gyümölcskenyér egyszerűen » Mindig sikerülő kuglóf


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.