Tutireceptek.hu fejléc

Tiroli szőlős rétes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg mélyhűtött leveles tészta
20 dl tej
2 evőkanál cukor
1 tasak vaníliás cukor
fél tasak vaníliás pudingpor
25 dkg piros szőlő
25 dkg fehér szőlő
1 tojás
a tálaláshoz porcukor

Elkészítés:
A tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni. A tejet a cukorral meg a vaníliás cukorral forraljuk fel, és állandóan kevergetve öntsük hozzá a kevés hideg tejjel simára kevert pudingport. Ha jól besűrűsödött, húzzuk le a tűzről, és hűtsük ki. A szőlőszemeket hosszában vágjuk félbe, és magozzuk ki. Ezután a kiolvadt leveles tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk 3 mm vastagra. A kihűlt pudingot kanalazzuk a tészta felénk levő részére, majd 10 centi szélességben kenjük el, és halmozzuk rá vegyesen a szőlőszemeket. A két végét kicsit hajtsuk be, hogy sütés közben a töltelék ne folyjon ki, majd nem túl szorosan göngyöljük fel. A habosra kevert tojással kenjük be és 200 °C-os sütőben süssük pirosra.
Tálaláskor a kihűlt szőlős rétest ferdén szeleteljük fel, szórjuk meg kevés porcukorral

Elkészítési idő: 60 perc
Kalóriatartalom: 380 kcal

A receptet beküldte: ördög


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Őszi szőlősaláta » Szőlős rétes 2 » Rákospalotai rétes » Meggyes-mákos rétes
» Syl meggyes rétese » Rengős rétes » Tökös almás rétes » Magyaros húsos rétes
» Puncsos rétes » Szilvás rétes » Müzlis rétes » Szőlős csirke
» Muffin réteslisztből » Bögretészta » Görög spenótos rétes WW » Bécsi tejben sült rétes


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.