Tutireceptek.hu fejléc

Hamburger házilag recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
A bucihoz:
2 dl tej
2 evőkanál cukor
2 dkg friss élesztő
50 dkg teljes kiőrlésű liszt
10 dkg búzakenyérliszt
0,4 dl szőlőmagolaj
1 teáskanál só
1 db tojás
1 dl joghurt

A tetejére:
1 db tojás
szezám- vagy lenmag

A húspogácsához:
50 dkg darált marhahús
1 fej hagyma

őrölt bors
2 evőkanál mustár
3-4 evőkanál paradicsompüré
1 db tojás

A tálaláshoz opcionálisan:
1 kis fej hagyma
1 db paradicsom
1 kis fej saláta
1 db uborka
1 db paprika
ketchup
mustár
majonéz

Elkészítés:
1. A darált húst egy tálba tesszük, megsózzuk, 2-3 mokkáskanálnyi borsot szórunk bele, majd hozzáadjuk a nagyon apró kockákra vágott hagymát, a 2 evőkanál mustárt, a tojást, és kanalanként a 3-4 evőkanál paradicsompürét.

2. A masszát összegyúrjuk, és 8 pogácsát formázunk belőle. Egy teflont kissé kiolajozunk, és kis lángon, lassan, mindkét oldalát 8-8 perc alatt pirosra sütjük.

3. A tejet fellangyosítsuk, majd elkeverjük benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. A dagasztótálba mérjük a kétféle lisztet, a sót, az olajat, a tojást, a joghurtot. Hozzáöntjük a felfuttatott élesztős tejet is, és 5-10 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. 1-1,5 órán át hagyjuk kelni a tésztát.

4. A megkelt tésztát 8 egyenlő részre osztjuk, és egyenként kigömbölyítjük a tésztadarabokat. Lisztes kézzel kicsit lenyomkodva, 1,5-2 cm vastagra laposítjuk a bucikat, majd sütőpapíros tepsire tesszük mindet, és kb. fél órán át hagyjuk kelni.

5. Ha megkeltek, a kikevert tojással átkenjük őket, és szezám- vagy lenmaggal szórjuk meg a tetejüket. 180 fokra előmelegített sütőben, légkeverés nélkül kb. 20 perc alatt készre sütjük őket a sütő középső részén.

6. Tálaláskor a bucikat kettévágjuk, beletesszük a húspogácsákat és ízlés szerinti zöldségekkel (pl. salátával, hagymával, paradicsommal) töltjük meg. Mustárral és ketchuppal kínáljuk.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: Miss Angel


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokibonbon házilag » Kürtöskalács házilag » Majonéz házilag » Juhsajt házilag
» Vienetta házilag » Diós bonbon házilag » Bailey's likőr - házilag » Trapista sajt hazilag
» Pilóta keksz házilag » Chiabatta házilag » Francia krémsajt házilag » Túrófagyi házilag
» Amoretto házilag » Mogyorókrém házilag » Pizza alaptészta házilag » Szalámi házilag


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.