Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hamis Raffaello recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg kristálycukor,
150 ml víz,
25 dkg vaj,
40 dkg tejpor,
10 dkg kókuszreszelék.

Magozottmeggy-befőtt, koktélcseresznye vagy vékonyra szelt mandulaszemek a közepébe. További kókuszreszelék a hempergetéshez.

Elkészítés:
A cukorból és a vízből főzz egy sűrű szirupot. Hagyd gyöngyözve forrni, majd húzd félre a tűzről, keverd bele a vajat és a kókuszreszeléket. Alacsony hőfok felett kevergesd tovább, amíg a vaj jól elkeveredik benne. Ekkor szórd bele a tejport, és kézi habverővel vagy fakanállal keverd csomómentesre. Zárd el a gázt, és tedd félre hűlni. Amikor már kihűlt, tedd be a hűtőszekrénybe dermedni.
Egy-két óra után egy fagylaltmérő kanál segítségével mérj ki kisebb adagokat a masszából, és a tenyereddel formázd gömb alakúra, majd forgasd meg a kókuszreszelékben.
Töltheted meggyszemekkel vagy koktélcseresznyével is; ebben az esetben a kivett massza közepére tedd a gyümölcsöt, és úgy formázz golyót belőle, majd jöhet a kókuszfürdő.
Nyomkodhatsz bele egy kevés hántolt mandulát is, így ropogósabb lesz.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hamis marcipán 1. » Raffaello » Raffaello kocka » Hamis túróslepény
» Raffaelló Éva módra » Hamis gulyás leves » Ez egy másik Raffaelló » Hamis halleves
» Hamis tiramisu 2féleképp » Raffaello szeletek » Karfiolos hamis vesevelő » Hamis somlói ünnepek után
» Hamis marcipán golyók » Norbi raffaello update 1 » Hamis rizottó zölden » Túrógombóc (hamis)


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.