Tutireceptek.hu fejléc

Hamis Raffaello recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg kristálycukor,
150 ml víz,
25 dkg vaj,
40 dkg tejpor,
10 dkg kókuszreszelék.

Magozottmeggy-befőtt, koktélcseresznye vagy vékonyra szelt mandulaszemek a közepébe. További kókuszreszelék a hempergetéshez.

Elkészítés:
A cukorból és a vízből főzz egy sűrű szirupot. Hagyd gyöngyözve forrni, majd húzd félre a tűzről, keverd bele a vajat és a kókuszreszeléket. Alacsony hőfok felett kevergesd tovább, amíg a vaj jól elkeveredik benne. Ekkor szórd bele a tejport, és kézi habverővel vagy fakanállal keverd csomómentesre. Zárd el a gázt, és tedd félre hűlni. Amikor már kihűlt, tedd be a hűtőszekrénybe dermedni.
Egy-két óra után egy fagylaltmérő kanál segítségével mérj ki kisebb adagokat a masszából, és a tenyereddel formázd gömb alakúra, majd forgasd meg a kókuszreszelékben.
Töltheted meggyszemekkel vagy koktélcseresznyével is; ebben az esetben a kivett massza közepére tedd a gyümölcsöt, és úgy formázz golyót belőle, majd jöhet a kókuszfürdő.
Nyomkodhatsz bele egy kevés hántolt mandulát is, így ropogósabb lesz.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hamis krémtúrós » Gyros tál (hamis) » Hamis somlói ünnepek után » Erdélyi Raffaello szelet
» Hamis vadas csirkemell » Raffaelló torta » Hamis marcipán » Hamis kacsazsír
» Ez egy másik Raffaelló » Hamis rántotta » Hamis gulyás leves » Hamis tojásos velő
» Raffaello golyók » Meggyes raffaelló » Hamis halleves » Hamis rizottó zölden


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.