Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hamis vadas mártás recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 csokor leveszöldség,
1 fej vöröshagyma,
1 evőkanál liszt,
2 dl tejföl,
1 evőkanál mustár,
1/2 citrom leve és reszelt héja,
1 evőkanál cukor,
3 evőkanál olaj,
ízlés szerint só,
1 csapott mokkáskanál törött bors.

Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, majd lereszeljük. Mély
serpenyőbe öntünk 2 evőkanál olajat, és üvegesre
pirítjuk rajta a finomra vágott hagymát meg a reszelt
zöldségeket. Ezután 3 dl vizet öntünk rá, és 10 percig
főzzük. A főtt zöldséget kissé kihűtjük, és levével
együtt turmixgépben pépesítve, félretesszük. A
serpenyőbe öntjük a megmaradt olajat, rászórjuk a
cukrot, és kevergetve világos karamellé pirítjuk. Ezután
nagyon óvatosan - nehogy a forró cukor kifröccsenjen -
ráöntjük a zöldséges pépet, és addig forraljuk, amíg a
cukor egészen felolvad benne. Hozzáadjuk a mustárt, a
citromlevet és a reszelt citromhéjat, valamint a
tejföllel és 1/2 dl vízzel simára kevert lisztet.
Kevergetve jól kiforraljuk. A zöldséges gombócokra
öntve, forrón tálaljuk.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Olcsó hamis tejszelet » Hamis sonkaszelet » Gyömbérmártás » Hamishájas kifli
» Hamis-somlói (update 1-es) » Hamis gulyás leves » Sajtmártásos csirke » Hamis Francia Krémes
» Hamis marcipán kocka » Hamis rétes » Avokádó mártás » Sóskamártás3
» Zöldfüves mártás » Hamis túrósrétes » Libamáj szőlőmártással » Hamis leveles tészta


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.