Tutireceptek.hu fejléc

Hamis vadas mártás recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 csokor leveszöldség,
1 fej vöröshagyma,
1 evőkanál liszt,
2 dl tejföl,
1 evőkanál mustár,
1/2 citrom leve és reszelt héja,
1 evőkanál cukor,
3 evőkanál olaj,
ízlés szerint só,
1 csapott mokkáskanál törött bors.

Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, majd lereszeljük. Mély
serpenyőbe öntünk 2 evőkanál olajat, és üvegesre
pirítjuk rajta a finomra vágott hagymát meg a reszelt
zöldségeket. Ezután 3 dl vizet öntünk rá, és 10 percig
főzzük. A főtt zöldséget kissé kihűtjük, és levével
együtt turmixgépben pépesítve, félretesszük. A
serpenyőbe öntjük a megmaradt olajat, rászórjuk a
cukrot, és kevergetve világos karamellé pirítjuk. Ezután
nagyon óvatosan - nehogy a forró cukor kifröccsenjen -
ráöntjük a zöldséges pépet, és addig forraljuk, amíg a
cukor egészen felolvad benne. Hozzáadjuk a mustárt, a
citromlevet és a reszelt citromhéjat, valamint a
tejföllel és 1/2 dl vízzel simára kevert lisztet.
Kevergetve jól kiforraljuk. A zöldséges gombócokra
öntve, forrón tálaljuk.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hamis májgaluska » Spárga hollandi mártással » Kaviármártás » Sajtkrém mártás
» Hamis aranygaluska » Hamis dobos » Ropogós karfiol mártással » Ördög mártás
» Kelrolád gombamártással » Hamis paprikás krumpli » Avokádó mártás » Hamis túrós, joghurtból
» Gombás mártás húsokhoz » Hamis marcipán 1. » Vadas marha » Hamis vadas


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.