Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hangyás süti recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
6 tojás
4 kis csésze cukor
2 vaníliáscukor
1 kis csésze olaj
2 kis csésze tej
3 kis csésze darált dió
3 kis csésze liszt
1 sütőpor
fél üveg sárgabaracklekvár
durvára vágott pörkölt dió

Elkészítés:
Gyors,egyszerű,finom!
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük,majd hozzáadjuk a többi hozzávalót.A fehérjéket kemény habbá verjük,és gyors,forgató mozdulattal a masszához adjuk.Közepes tepsiben 170fokon kb. 40percig sütjük.
A megsült tésztát félbevágjuk,megkenjük a lekvárral.Földaraboljuk,a darabok közepére kis lekvárt teszünk "ragasztónak",majd megszórjuk a dióval.

Tanácsok:
Aki nem szereti a túl diósat,utóbbit el is hagyhatja.
A darált dió sülés után apró fekete pöttyökként látszik a sütiben,mintha hangyák másztak volna bele,innen a neve.
Jó étvágyat.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: josey


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hangyasüti » Márványos gyors piskóta » Finom krémes habos süti » Diós-habos szelet
» Tejkaramella szelet » Pehelykönnyű túrós » Hájas lekvárral » Joghurttorta Kobold módra
» Snickers torta » Kefíres mindig jó süti » Diókrémes linzerkarika » Puncsos kekszszelet
» Mandulás süti » Zebratorta 3. » New Orleans-i rizssütemény » Moncsa puFánkja


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.