Tutireceptek.hu fejléc

Házi készítésű marcipán recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
25 dkg hámozott mandula
45 dkg cukor
másfél dl. víz

Elkészítés:
A mandulát forró vízbe tesszük és ki nyomkodjuk a barna héjából, majd amikor meg száradt 2 x átdaráljuk

Langyos vízbe beletesszük a cukrot és kislángon addig kevergetjük, mig elovad a cukor, majd belekerül az örölt mandula azzal is kevergetjük,
míg egyben álló masszát kapunk. Tányérra kiöntjük el simitjuk,hütőbe tesszük.

Sokáig eltartható a házi asszony leleményességétől függ, hogy mire használja fel.

Mandula aromával és ételfestékkel szinezhetjük.


A receptet beküldte: gevi1931

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Marcipános uszoda » Hamis marcipángolyó » Marcipános golyók » Marcipán golyó 2.
» Marcipános sütemény » Hamismarcipános süti » Marcipános-túros stollen » Marcipános almatorta
» Marcipán szelet » Marcipános kocka 2 » Almás-marcipános finomság » Hamis marcipán 3.
» Hamis marcipán golyók » Marcipános holdacskák » Marcipános alagút » Fasírt Marcipanbaba módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.