Tutireceptek.hu fejléc

Házi készítésű marcipán recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
25 dkg hámozott mandula
45 dkg cukor
másfél dl. víz

Elkészítés:
A mandulát forró vízbe tesszük és ki nyomkodjuk a barna héjából, majd amikor meg száradt 2 x átdaráljuk

Langyos vízbe beletesszük a cukrot és kislángon addig kevergetjük, mig elovad a cukor, majd belekerül az örölt mandula azzal is kevergetjük,
míg egyben álló masszát kapunk. Tányérra kiöntjük el simitjuk,hütőbe tesszük.

Sokáig eltartható a házi asszony leleményességétől függ, hogy mire használja fel.

Mandula aromával és ételfestékkel szinezhetjük.


A receptet beküldte: gevi1931

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Marcipán tallér » Hamis marcipángolyók » Marcipángolyó » Házikészítésű Kubu
» Adventre: marcipánszívek » Marcipános csoda » Hamismarcipános süti » Körtés kosárka marcipánnal
» Hamis marcipángolyó » Marcipános-túros stollen » Diós marcipángolyók » Marcipános kalács
» Hamis marcipán kocka » Marcipán golyó 2. » Marcipános rúd » Marcipános uszoda


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.