Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Házi készítésű marcipán recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
25 dkg hámozott mandula
45 dkg cukor
másfél dl. víz

Elkészítés:
A mandulát forró vízbe tesszük és ki nyomkodjuk a barna héjából, majd amikor meg száradt 2 x átdaráljuk

Langyos vízbe beletesszük a cukrot és kislángon addig kevergetjük, mig elovad a cukor, majd belekerül az örölt mandula azzal is kevergetjük,
míg egyben álló masszát kapunk. Tányérra kiöntjük el simitjuk,hütőbe tesszük.

Sokáig eltartható a házi asszony leleményességétől függ, hogy mire használja fel.

Mandula aromával és ételfestékkel szinezhetjük.


A receptet beküldte: gevi1931

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Marcipános almatorta » Adventre: marcipánszívek » Marcipános-túros stollen » Marcipános-túrós kalács
» Hamis marcipán 2. » Hamismarcipános süti » Hamis marcipán 1. » Marcipános kocka 2
» Marcipános mokka bonbon » Marcipános alagút » Marcipánmassza » Marcipános kocka
» Hamis marcipán 3. » Marcipán tallér » Hamis marcipán » Diós marcipángolyók


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.