Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Konyakos meggy nyersen recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg jó érett, magozott meggy, 1 kg kristálycukor, 1 dl konyak, 5 g benzoesavas nátrium vagy szalicil.

Elkészítés:
Az előkészített meggyet egy mély üveg- vagy porcelánedényben összekeverjük a cukorral és a tartósítóval. 2-3 napig állni hagyjuk és naponta többször átkeverjük, hogy a cukor jól átjárja. Ha már a cukor tökéletesen feloldódott a meggylében, üvegekben töltjük és megöntözzük konyakkal. Celofánnal lekötjük és a kamrában végleges helyére állítjuk a befőttet.


A receptet beküldte: csidar

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Meggyszósz diétásan » Meggyes-pudingos ökörszem » Nagyszerű meggyes » A legfinomabb meggyszósz
» Mákos guba forró meggyel » Rumos meggy » Túrós meggyes » Tejpite meggybefőttel
» Babapiskóta meggyel » Meggyes mikrós piskóta » Meggyes, sajtos csirkemell » Meggyes tekercs
» Konyakos őszibarack » Meggyes krémes - másképp » Csábító meggyes » Joghurtos meggyes süti


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.