Tutireceptek.hu fejléc

Konyakos meggy nyersen recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg jó érett, magozott meggy, 1 kg kristálycukor, 1 dl konyak, 5 g benzoesavas nátrium vagy szalicil.

Elkészítés:
Az előkészített meggyet egy mély üveg- vagy porcelánedényben összekeverjük a cukorral és a tartósítóval. 2-3 napig állni hagyjuk és naponta többször átkeverjük, hogy a cukor jól átjárja. Ha már a cukor tökéletesen feloldódott a meggylében, üvegekben töltjük és megöntözzük konyakkal. Celofánnal lekötjük és a kamrában végleges helyére állítjuk a befőttet.


A receptet beküldte: csidar

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Meggy dzsem » Meggyes tekercs » Meggyes kavart sütemény » Meggyleves X.
» Meggytej » Meggykrém » Diós-meggyes rakott kifli » Rumos-meggyes kókuszgolyóm
» Csokis meggyes süti » Tejfölös meggyes pite » Meggyes-mákos sajttorta » Fahéjas meggyleves
» Meggyes raffaelló » Meggyes-diós kavart süti » Konyakos őszibarack » Meggyes krémfagyi


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.