Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Házi mézes müzli recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg natúr, vegyes gabonapehely (pl. rozs-, zab-, árpa- és búzapehely),
10 dkg vaj,
4 dl méz,
1 vaníliarúd,
20 dkg pirított, durvára tört mandula,
10 dkg aszalt sárgabarack, apróra vágva,
10 dkg mazsola.

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat). A gabonapelyhet beleöntjük egy száraz tepsibe, kb. 15 perc alatt aranybarnára pirítjuk a meleg sütőben, és eközben kétszer-háromszor átkeverjük.

Elkészítjük a mézes keveréket: a vajat, a mézet és a vaníliarúd kikapargatott belsejét kevergetve összeolvasztjuk mérsékelt tűzön, aztán félretesszük, hogy langyosra hűljön.

A megpirított gabonapelyhet összeforgatjuk a mézes keverékkel.

Sütőpapírt fektetünk 2 nagy tepsibe, és egyenletes vastagságban szétkenjük bennük a mézes pelyhet. Mindkét adagot 15-2o perc alatt sötétbarnára sütjük, és eközben átkeverjük néhányszor.

Összeállítjuk a műzlit: a megsült, kihűlt pehelyhez hozzákeverjük a durvára tört mandulát, az apróra vágott aszalt barackot és a mazsolát. (Ha a megsült pelyhek kicsit összetapadnak a méztől, nyugodtan szét lehet őket kézzel morzsolni.) A kész műzli jól záródó, csatos üvegben hetekig friss marad.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézes, mustáros saláta » Töltött mézes » Mézes almahab » Mézes, puncsos
» Mézes-mustáros tarja » Mézestekercs » Puha Update1 mézeskalács » Mézes sárgadinnye
» Mézes puszi » Mézes-béles (6 személyre) » Mézeskeksz » Hagyományos mézeskalács
» Karácsonyi mézeskalács » Mézes-csípős csirkemell » Mandulás mézes » Mézes meggyes, rácsozva


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.