Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mézes karácsonyi asztalra recept

Kategória:


Hozzávalók:
25 dkg. akácméz ( lehet virágméz is), 1 db. tojás, 1 db. citrom, 1 kiskanál őrölt fahéj, 5-6 szem szegfűszeg, 30 dkg. finom liszt, 1 csomag sütőpor, csipetnyi só,3 dkg. vaj, 5 dkg. kristálycukor, 3-4 dkg. mandula. (mandula helyett a dió, vagy a mogyoró is megfelelő)..

Elkészítés:
A mézet felmelegítjük, a szegfűszeget mozsárban megtörjük, a citrom héját lereszeljük. A kristálycukorból kevés vízzel kenhető híg masszát készítünk. A mandulákat meghámozzuk. A melegített mézhez hozzáadjuk a felvert tojást, belekeverjük az őrölt fahéjat, a citrom héját , a sütőport, egy csipetnyi sót, majd lassan pergetve a lisztet és az egészet alaposan összedolgozzuk.A tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk és különböző kiszúrókkal, vágókkal alakokat formálunk a tésztából. Kivajazott tepsibe tesszük, a tetejét mindegyiknek megkenjük cukros vízzel és minden alkocskát hámozott mandulával díszítünk. Előmelegített sütőben közepes tűzzel készre sütjük.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karácsonyi mézes kalács » Mézes tejszelet » Mézes-mustáros pulyka » Fahéja-mézes galuska
» Törökmézes » Tökmagos mézes » Mézes tejturmix » Mézes csirke
» Mézes-mustáros pulykamell » Mézes diókrém » Mézes puszi » Mézes-diós sajtsaláta
» Fiti féle mézes zserbó » Mézes francia krémes » Fincsi csokis-mézes » Hagyományos mézeskalács


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.