Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Házi sajt, I. recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
50 dkg tehéntúró, 10 dkg vaj, ízlés szerint só, õrölt fehér bors, õrölt köménymag

Elkészítés:
Serpenyõbe teszem a szétmorzsolt tehéntúrót és a vajat, majd állandóan kevergetve addig melegítem, amíg a túró és a vaj összeolvad. Azután megsózom, rászórom a fûszereket, kissé összedolgozom (ízlés szerint más fûszerekkel is készíthetõ, pl. zúzott fokhagymával, kaporral, tárkonnyal stb.), majd alufólia tálkákba vagy egyéb kis formába beöntöm és jól összetömörítem. Ha kihûlt, lefedem, és a hûtõszekrényben érlelem 3 napig. Ezután fogyasztható.

Elkészítési idő: 25 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtbombak » Húsos Batyuk » Sprotnis palacsinta » Juhsajt házilag
» Vanilliás gyümölcstorta: » Bolognai muffin » Finom sajtos » Edit sajtos perece
» Olaszos mártogató » Mogyorómártás » Hideg sajtmártás-mártogato » Vörösboros szilva
» Forgácsfánk » Sajtos rúd » Babos palacsinta » Háromszéki palacsinta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.