Tutireceptek.hu fejléc

Vörösboros szilva recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
- 1,5 kg szilva,
- 4 dl vörösbor,
- 2 dl gyümölcsecet,
- 75 dkg cukor,
- 1 fahéj,
- 80 ml rum

Elkészítés:
A szilvát kimagozzuk. A bort az ecettel, cukorral és a fahéjjal állandó keverés mellett felforraljuk. Beletesszük a szilvát, és még egyszer felforraljuk. A tűzről levéve beleöntjük a rumot, és jól elkeverjük.
A szilvával megtöltünk két befőttesüveget, és jól lezárjuk.
Sötét, hűvös helyen 1-2 napig állni hagyjuk.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szilvás rakott palacsinta » Krémes-szilvás kocka » Szilvafelfújt » Aszalt szilvás puffancsok
» Szilvás-mákos piskótatorta » Vörösboros gombapörkölt » Aszaltszilvaleves » Szilvalikőr
» Szilvás gombóc kásképp » Zabpelyhes szilváslepény » Szilvás brownie » Aszalt szilvás májkrém
» Banános szilvafagyi » Pezsgős szilvaleves » Szilvás lepény ♥ » Szilvás túrófelfujt


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.