Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Vörösboros szilva recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
- 1,5 kg szilva,
- 4 dl vörösbor,
- 2 dl gyümölcsecet,
- 75 dkg cukor,
- 1 fahéj,
- 80 ml rum

Elkészítés:
A szilvát kimagozzuk. A bort az ecettel, cukorral és a fahéjjal állandó keverés mellett felforraljuk. Beletesszük a szilvát, és még egyszer felforraljuk. A tűzről levéve beleöntjük a rumot, és jól elkeverjük.
A szilvával megtöltünk két befőttesüveget, és jól lezárjuk.
Sötét, hűvös helyen 1-2 napig állni hagyjuk.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás-vörösboros gulyás » Szilvaszósz » Szilvás-túrós lepény » Könnyed szilvás pite
» Vörösboros csirke » Fokhagymás ecetes szilva » Csodás szilvaital » Vörösboros meggyleves
» Szilvakrémes rácsos » Aszaltszilvás túrós rétes » Vörösboros gombapörkölt » Szilvás-mákos piskótatorta
» Szilvás, kókuszos szelet » Szilvatorta egyszerűen » Vörösboros csülökgulyás » Zabpelyhes szilváslepény


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.