Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Herőce recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
5 db tojás (normál méretű)
1 kávés kanál só

Elkészítés:
A lisztet beleszitáljuk egy keverőtálba. A közepébe egy mélyedést készítünk, és beleütjük a tojásokat. (Fontos, hogy a tojások szobahőmérsékletűek legyenek. Ha nem vetttük ki előre a hűtőből, akkor langyos vízzel alaposan mossuk át.)
A tojásokat egy villával felverjük, és egy kis lisztet is belekeverünk.
Mindkét kezünket belisztezzük, majd alaposan megyúrjuk. A cél, hogy egy homogén, rugalmas tésztát kapjunk, kb. 5-10 perc elég hozzá. Lefóliázzuk, és betesszük a hűtőbe 30 percre pihenni.
Egy belisztezett nyújtódeszkán kis négyzetekre vágjuk,mindegyik közepet bevágjuk. juk.
Bő forró zsírban kisütjük és porcukorral megszórjuk.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Édesanyám herőcéje » Osztrák mézeskalácstorta » Kekszes rizstorta » Rózsaszelet
» Briell-féle püspökkenyér » Piskótás csokiszelet » Pudingos szelet » Citromtorta Emyke módjára
» Óriás almás palacsinta » Bögrés süti Merci módra » Intelligens krémes II. » Párnafánk
» Vaníliapudingos Raffaello » Tejszínes kocka » Csokoládé házilag » Hatlapos


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.