Tutireceptek.hu fejléc

Hideg uborkaleves kapros túrós gombócal recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
Leveshez:
40dkg hámozott uborka
2 dl natúr joghurt
1,5 dl olaj
1 dl fehérbor
1 tojássárgája
1 közepes citrom
fehér bors,só,citromfű
Gombóchoz:
20dkg túró
5 dkg liszt(lehet gluténmentes is)
1 tojás
2 szál zöld kapor,só

Elkészítés:
Először a gombócokat készítjük el:
A túrót összetörjük,tojással,liszttel,a megmosott,finomra vágott kaporral és ízlés szerinti sóval összegyúrjuk.Vizes kézzel ízléses,dió nagyságú gombócokat formálunk,és forrásban lévő,sós vízben kifőzzük.Hűtjük.
Leves:
A tojássárgáját kevés sóval,fél citrom levével kikeverjük,és kéverés közben lassan hozzáadjuk az olajat.Hozzá ötjük a joghurtot,a karikára vágott uborkát,és pépé turmixoljuk.Szűrőn áttörjük.
Fehérborral,sóval,citromlével ízesítjük,hűtjük.
Tálalás előtt beletesszük a gombócokat,és a tetejét meghintjük apróra vágott friss citromfűvel,esetleg kaporral.

Tanácsok:
Nyári nagy melegben,remekül frissít ez az étel.


A receptet beküldte: csiga4dada


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Egyszerű fitnesz túrós » Darás túrós » Juhtúrós újkrumpli » Almás- túrós rácsos
» Citromos túrós sütemény » Rakott túrós galuska » Kapros csirkemell » Túrós táska (Batyu)
» Rázott túrós sütemény » Kapros uborkaleves » Rákóczi túrós szelet » "Isteni"Túrós süti
» Pikáns túrós palacsinta » Lusta túrós őszibarackkal » Tojásos-kapros csirkemell » Túrós máglyarakás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.