Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hideg zöldségsaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
Tíz dekagramm kínai kel, kelkáposzta, vagy saláta,
Tíz dekagramm saláta,
Három züldhagyma,
Három sérgarépa,
Három paradicsom,
Tíz dekagramm szójababcsíra (vagy helyette metélt tészta),
Egy fej hagyma,
Két fej fokhagyma,
Tíz dekagramm retek,
4 evokanál olaj,
2 gyömbérgyökér,
2 kanál szójaolaj,
2 kanál ecet (esszenciából jóval kevesebb),
1 kanálnyi vágott snidling,
1 kanálnyi vágott petrezselyem,
Kiskanálnyi chiliolaj,
Só, egyéb ízesítok ízlés szerint

Elkészítés:
Lereszeljük a káposztát, saláltát, répát, retket, meghámozzuk, és négyfelé vágjuk a paradicsomot, fölszeljük a hagymát és a fokhagymát, a
züldhagymátt kisujjnyi darabokra vágjuk.
Megfozzük a babcsírát (vagy a tésztát), hagyjuk kihulni.
Az olajat fölforraljuk, három percig sütjük benne a hagymát, zöldhagymát, fokhagymát, majd leszurjuk.
Ha kihult, összekeverjük a sóval, szójával, ecettel, chiliolajjal.
A babcsírát, káposztát, salátát, salátát, retket,
paradicsomot, sárgarépát tálba tesszük, ráöntjük az ízesített salátaolajat és jól összekeverjük. Megszórjuk snidlinggel, petrezselyemmel, ételízesítovel.


A receptet beküldte: LoLiNa


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hideg kutya » Hideg krumplileves » Hideg sajtmártás-mártogato » Hideg kutya Emyke modra
» Burgonyás zöldségsaláta » Hideg sárgadinnye leves » Hideg gyümölcsleves » Hideg karfioltál
» Hideg grízfelfújt » Hideg krémleves » Hideg cukkini krémleves » Nyers vegyes zöldségsaláta
» Hideg eperleves 2. » Vendégváró hidegtál » Hideg vilmoskörteleves » Hideg tokaji borkrémleves


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.