Tutireceptek.hu fejléc

Humusz recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
• 80 dkg főtt csicseriborsó (konzerv is lehet),
• 2 citrom,
• 2 gerezd fokhagyma,
• 2 evőkanál olívaolaj,
• 3 evőkanál tahini (szezámpüré),
• só,
• bors.

Elkészítés:
A konzervet kibontjuk, lábasba öntjük a tartalmát, a lével együtt. Felforraljuk. Közben megtisztítjuk és felaprítjuk a fokhagymát, kifacsarjuk a citromok levét. Amikor a csicseriborsó forr, lehúzzuk a tűzről, leszűrjük, a levét félretesszük. A csicsriborsót a fokhagymával robotgéppel krémesre turmixoljuk, majd hozzáadjuk a citrom levét, az olívaolajat, a tahinit. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint tovább fűszerezhetjük. Amikor ezzel kész vagyunk, a félretett főzőléből apránként hozzákeverünk annyit, hogy kissé folyós legyen a krém. (Később majd megszilárdul!) 2 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt tényérra szedünk belőle, kis mélyedést nyomunk a közepébe, és kevés olívaolajat öntünk rá. Pitával vagy kenyérrel mártogatjuk.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Humusz sült gombával » Humusz egyszerűen » Fűszeres burgonya » Fokhagymaszósz
» Kaviármártás » Hagymamártás » Krumpli fánk » Krumplifánk
» Tartiflett » Diószósz » Répás szalvétagombóc » Tartár mártás
» Falafelgolyók » Gombás cukkini 2 » Pirított burgonya » Pikáns burgonyapüré


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.