Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Húsvéti jégkrém recept

Kategória:
 Fagylaltok

Hozzávalók:
1 liter habtejszín,
5 dkg étcsokoládé,
15 dkg porcukor,
10 dkg pirított mandulaforgács,
5 tasak vaníliás cukor,
3 tojássárgája

Elkészítés:
A lehűtött tejszínt kemény habbá verjük, majd kanalanként adagolva hozzákeverjük a tojássárgájával habosra kevert porcukrot. A mandulaforgácsot teflon serpenyőben megpirítjuk, kihűtjük, és a masszába forgatjuk, végül belekeverjük a vaníliás cukrot. Fagylaltkehelybe, tetszés szerint választott formába kevés csokoládét reszelünk, kevés krémet kanalazunk rá, és így folytatjuk az adagolást, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Ha elkészültünk az adagolással, a kelyheket mélyhűtőbe tesszük, és 4 órán keresztül állni hagyjuk, hogy a jégkrém megdermedjen. Közvetlenül a vendégek kínálásakor vesszük ki a hűtőszekrényből, a jégkrém tetejét kevés forró csokoládéval meglocsoljuk, és mentalevéllel díszítjük.

Tanácsok:
Mandulaforgács helyett pirított mogyoróval is nagyon finom.
4 órát hűteni kell.

Elkészítési idő: 35 perc
Kalóriatartalom: 1181 kcal

A receptet beküldte: imolaviola


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsvéti nyuszi piskóta » Húsvéti nyuszi süti » Húsvéti-tojás torta » Húsvéti burgonyaleves
» Húsvéti omlós krémes » Húsvéti reggeli » Madártej jégkrém » Húsvéti sonka
» Húsvéti koszorú másképpen » Húsvéti tojáslikőr » Húsvéti töltött csirkemell » Húsvéti kalács
» Húsvéti sonkatorta » Húsvéti koktél » Húsvéti tojástorta » Húsvéti sonkás kenyér


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.