Tutireceptek.hu fejléc

Húsvéti tojás Isler recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
50 g porcukor
10 dkg vaj
140 g búzaliszt
50 g finomra tört dió
0.5 kávéskanál fahéj
A töltéshez:
feketeribizli
vagy málna
vagy szilva
vagy barack dzsem
A bevonathoz:
30 dkg minimum 53%-os étcsokoládé

Elkészítés:
A diót jól összemorzsoljuk. A tészta összetevőit ( a összemorzsolt diót is ) egy tálban összegyúrjuk. Addig kell gyúrni amíg össze nem áll. Ezután a hűtőben állni hagyjuk, pihentetjük kb. 10 percig. A hűtőből kivéve kinyújtjuk és tojás formákat szaggatunk belőle. Előmelegített sütőben sütjük kb 200 fokon kb. 10 percig. A lényeg, hogy a tojások világosak maradjanak. Hagyjuk kihűlni őket. Ezután "ragasztjuk" össze párosával a tojásokat a kiválasztott lekvárral. Hagyjuk állni kb. egy napig és vonjuk be utána csokival. A csokit kevés margarinnal együtt gőz fölött olvasztjuk meg. ( A margarinmennyisége attól függ, hogy milyen sűrűre akarjuk a mázt )

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Szafy


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Galyasági tojásleves. » Húsvét utáni töltött tojás » Tojásos nokedli » Tojás nélküli sütemény
» Habart sajtos tojás » Töltött tojás (garnélával) » Tojás nélküli piskóta » Tavaszi tojássaláta
» Tojással töltött borda » Kolbászos tojásos noki » Fitt tojássaláta » Tojáslikőr..
» Tojásos melegszendvics » Savanyú tojásleves » Tojásos camembert krém » Lecsós tojáslepény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.